FFC u Sarajevu dopunjen s odličnim dvobojem Rakić vs. Batur!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.02.2015 13:00h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Site)

Na popis borbi prije nekoliko dana najavljenog FFC-a 7 u Sarajevu je dodano još nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja što u MMA, što u kick boksing konkurenciji. Priredba će se održati 13. ožujka u sarajevskoj dvorani Skenderija, a predvodit će je Dževad Poturak i Frank Munoz, odnosno Tomislav Spahović i Nicolai Salchow.

U oči odmah upada dvoboj u poluteškoj kategoriji između Srbina s austrijskom putovnicom Aleksandra Rakića i pobjednika FFC Futuresa Martina Batura. Radi se o okršaju dvije velike nade s ovih prostora. Rakić je oduševio na priredbi u Beču (FFC 16) kada je pružio vrhunsku predstavu protiv Poljaka Marcina Prachnija. Dvoboj, koji je publiku dignuo na noge, je bio vrlo izjednačen sve do posljednje runde kada je Rakić uspio pogoditi Prachnija u bradu što je nagnalo suca da prekine dvoboj. Batur je, s druge strane, prilično uvjerljivo prošao kroz FFC Futures te je pokazao velik napredak u odnosu na vremena kada je gubio prekidima od Tea Radnića ili Mateja Batinića. Zadranin je izrastao u ozbiljnog borca te je zasluženo dobio priliku protiv Rakića u Sarajevu.

MMA popis borbi je nadopunjen i jednim teškaškim dvobojem dva FFC debitanta. Dubrovčanin Hrvoje Slade će snage odmjeriti sa Srbinom Darkom Stošićem. Iako je neporažen (5-0), Slade je veliku većinu svojih mečeva odradio u Dubrovniku te mu je tek nastup u Sarajevu prvi pravi i naježi test u karijeri. Stošić za sada ima tek dvije pobjede i jedan poraz te će se pokušati dokazati pred sarajevskom publikom, ali i čelnicima promocije koji su mu dali priliku.

Govoreći o kick boksing dijelu, valja istaknuti da ćemo vidjeti još jednog pobjednika FFC Futuresa, Dinu Beloševića. Odlični hrvatski teškaš ima iskustva nastupa i na standardnim FFC priredbama, baš kao i njegov nesuđeni protivnik iz opatijskog finala Tomislav Čikotić. Ovaj potonji je još u polufinalu zaradio nezgodnu posjekotinu te na koncu nije mogao izaći u borilište, a Belošević je proglašen ukupnim pobjednikom. FFC publika će ipak imati prilike vidjeti ovo neodržano finale, no ovaj put u sarajevskoj Skenderiji. Spomenimo i to da i Čikotić ima iskustva nastupa na standardnim FFC priredbama jer je prošle godine odmjerio snage s Antom Verunicom u Osijeku.

Do konačnog popisa borbi nedostaju još samo tri dvoboja, no već sada objavljeni mečevi garantiraju vrhunski "show" u Skedneriji.

FFC 7: Poturak vs. Munoz
13.3. Skenderija, Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

KB:

Dževad Poturak (BiH) vs. Frank Munoz (SPA), HW
Elmir Mehić (BiH) vs. TBA, HW
Igor Emkić (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg
Boban Krušić (MNE) vs. TBA, -85kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Miloš Ivas (AUT), -95kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. Dino Belošević (CRO), HW
TBA vs. TBA

MMA:

Tomislav Spahović (BiH) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg
Laszlo Senyei (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg
Aleksandar Rakić (AUT) vs. Martin Batur (CRO), -93kg
Dragan Pešić (ENG) vs. Darko Banović (AUT), -66kg
Ivo Skopljak (BiH) vs. Jani  Istvan (HUN), HW
Ivan Skoko (BiH) vs. Vladimir Prodanović (SER), -77kg
Hrvoje Slade (CRO) vs. Darko Stošić (SER), HW

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI