FFC upraznio dvije titule!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.01.2016 14:19h Autor:

Igor Jurković i Antun Račić

FFC je upraznio dvije titule koje su do sada bile popunjene s obzirom da prvaci nisu branili svoje pojaseve više od godinu dana što je obveza prema pravilima promocije. Tako Final Fight Championship više nema prvaka u poluteškoj kategoriji do 95 kilograma kick boksing konkurencije, kao niti u pero kategoriji do 66 kilograma MMA konkurencije, saznaje Fight Site.

Vlasnici tih pojaseva su bili hrvatski borci Igor Jurković i Antun Račić.

“Istrian Warrior” je odlučio svoju karijeru staviti na čekanje te se još uvijek ne zna hoće li se i, ako hoće, kada ponovno boriti. Ovaj sjajni udarač je u FFC-u nastupio čak pet puta te je slavio u svih pet dvoboja. Pojas je osvojio u posljednjem nastupu protiv Dennisa Stolzenbacha 21. studenog u svom Poreču. To mu je ujedno bio i posljednji nastup općenito. Jurković je i član Gloryjevog rostera gdje je posljednji put nastupio u svibnju 2014. te je poražen odlukom sudaca od Rusa Artema Vakhitova.

Dubrovčanin Račić je također FFC veteran s četiri nastupa za promociju (i četiri pobjede). Nakon slavlja protiv Kosednara, Nazaryana i Turaija, “Killer” je pojas osvojio protiv Lemmyja Krušića na priredbi FFC 14 u Ljubljani. No, tada je potpisao novi ugovor s M-1 promocijom te se spustio u sebi prirodniju bantam kategoriju. U posljednjem dvoboju je slavio protiv Alexeyja Nevzorova u rujnu prošle godine.

Već se zna da su najizgledniji kandidati za Račićevog nasljednika Filip Pejić i Slobodan Maksimović koji dominiraju divizijom i trebali bi uskoro odlučiti tko je novi prvak u pero kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI