Filip Hrgović: Nije me krenulo od početka, a onda sam počeo raditi gluposti

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.08.2016 22:29h Autor:

Hrgović vs. Yoka

Izuzetno razočaran porazom u polufinalu olimpijskog boksačkog turnira, Filip Hrgović priznao je kako je danas Tony Yoka bio bolji. Nije bježao od samokritike, ali je najavio bolje stvari u budućnosti.

Odmah po završetku meča, Filip je razgovarao s novinarkom portala Index.hr, kojoj ne iznio svoje prve dojmove. Pobjeda nije bila daleko, no nešto je ipak nedostajalo. Brončani olimpijac pokušao je objasniti što je to bilo.

“Jebiga, stvarno je teško sada govoriti. Boksao sam u banani. Nisam bio u meču, ruke su mi letjele posvuda, loše sam se kretao i nisam se pridržavao taktike. To mi se već nekoliko  puta dogodilo, da mi ne krene i onda počnem raditi gluposti. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam previše ravan, a i iznenadili su me njegovi direkti.  Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan”, nije nedostajalo samokritike, što je zapravo već uobičajeno kod Filipa.

Yoka je bio bolji, to moramo priznati, a na Filipu je da iz ovoga nešto nauči. Sad slijedi put u profesionalne vode, no olimpijski san još uvijek živi u njemu.

“Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram radit na sebi i popravit greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce.”

Što se tiče Filipa, nadamo se kako će osveta Yoki uskoro doći, ali u profesionalnom boksu, za koji je Filip fizički i taktički ima bolje predodređen nego za amaterski.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI