Magazin Forbes o Hrgoviću: “Ima kvalitete koje bi bile velika snaga u profi boksu”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.08.2016 09:57h Autor:

Filip Hrgović

Iako je bio vrlo razočaran odmah poslije meča i poraza protiv Tonyja Yoke, Filip Hrgović ima mnogo razloga zapravo biti vrlo zadovoljan svojim nastupom u Rio de Janeiru. Prva povijesna boksačka medalja od hrvatske neovisnosti jer velik uspjeh za čitav sport i dokaz kvalitete i potencijala koje mladi teškaš posjeduje.

Taj potencijal je prepoznao i ugledni magazin Forbes u jdnom od svojih tekstova, a upravo se “Hrga” referirao na dotični tekst u jednom od posljednjih FB statusa.

“Magazin “Forbes” stavio je moje ime među 7 olimpijaca koji imaju potencijal postati zvijezdom u profesionalnom boksu. Hvala, lijepo je to vidjeti”, napisao je Hrgović.

A što je zapravo Forbes napisao o Hrvatu?

“Hrvatski super teškaš Filip Hrgović izgleda kao da ima kvalitete koje bi se mogle razviti u veliku snagu, ako ikada odluči postati profesionalac. Visok je 198 centimetara, sportske je vitke građe, a gornji dio tijela mu je izrezan. Kao i Wilderu, njegovi listovi na nogama su malo tanki, što bi moglo potaknuti pitanja o njegovoj bradi. Ima mnogo iskustva na jakim sparinzima i prema onome što se može čuti, jako se dobro držao. Postoje glasine da je upravo on otvorio veliku posjekotinu na oku Davida Hayja u 2013. kada se ovaj pripremao za meč protiv Furyja.”

“Hrgović ima dobar rad nogu i čini nešto što bi mnogi teškaši u današnje doba htjeli raditi – baca kombinacije. Trenutačno su mu 24 godine i vrlo brzo mu karijera ide prema naprijed.”

A na odgovor hoće li u profesionalce ili ne, Hrgović je pokušao odgovoriti u četvrtak gostujući u emisiji “Hrvatska uživo”.

“Sada ću se najprije dobro odmoriti, a tek onda ću razmisliti i odlučiti hoću li odmah u profesionalce ili ću još neko vrijeme ostati među amaterima”, zaključio je Hrgović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI