Hrgović poražen podijeljenom odlukom, kući donosi brončanu medalju

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 19.08.2016 20:29h Autor:

Hrgović vs. Yoka

Filip Hrgović još jednom je odradio vrlo neizvjestan meč protiv Tonya Yoke, ali Francuz je ponovio uspjeh sa svjetskog prvenstva, gdje je također slavio podijeljenom odlukom sudaca.

Hrgović je u ovaj meč krenuo podosta agresivno, bez straha, što je ipak odgovaralo Yoki koji je poznat kao odličan kontraš. Tako je Hrgović dobro pogađao, no nije uspijevao vezati kombinacije, što je Yoka koristio za udarce iz kontre, a posebno mu je dobro izgledao prednji direkt. Njime je par puta našao Filipovu bradu i to mu je donijelo prvu rundu kod sva tri suca.

Druga runda je od strane Hrgovića odrađena mnogo opreznije te je uspješno eskivirao već spomenuti prednji direkt. No, nedostajalo je Filipu brzine i do polovice runde nije viđeno ništa konkretno. Yoka je čak par puta i napao, ali bez pravih opasnosti dok Filip posljednjih pola minute podiže tempo te pogađa par preciznih udaraca, za koje se vjerovalo da mu mogu donijeti rundu, ali tako je mislio samo jedan od tri suca.

Filip je osjetio što mora napraviti te je posljednje tri minute napao. Yoka ovog puta ipak nije bio toliko precizan iz kontre, a niti kretanje mu više nije bilo dobro kao na početku. Sredinom runde se Francuz okliznuo te je iskrenuo nogu. To mu je dodatno loše djelovalo na kretanje i Hrgović kreće po nokaut. Nažalost, nedostajelo mu je brzine da bi došao do njega, ali napravio je dovoljno da mu runda pripadne kod sva tri suca.

Ipak, to nije bilo dovoljno i Yoka je došao do pobjede podijeljenom odlukom. Filipu je pobjedu dao sudac iz Danske, dok su Ukrajinac i Portorikanac smatrali kako je svjetski prvak bio bolji te on ide po zlato u super teškoj kategoriji.

Filipu čestitamo na bronci!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI