Hrvoje Sep prošao prvu prepreku u Rio de Janeiru

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.08.2016 18:08h Autor:

Salah Araby i Hrvoje Sep

Hrvoje Sep savladao je Salaha Arabya Abdelrahmana u prvom kolu boksačkog turnira Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Do pobjede je došao podijeljenom sudačkom odlukom.

Nije to bilo lako dobiven meč, odnosno hrvatski poluteškaš boksao je pomalo pod grčem, no ono najvažnije je kako je prošao tu prepreku te će sad vjerojatno biti skinuta i mentalna barijera koja je sigurno bila prisutna.

U prvoj rundi vidjeli smo Sepa koji je napadao, no nije bio toliko precizan, a dodatni problem mu je stvarala i visina te dužina ekstremiteta protivnika, kojeg je u nekim ranijim nastupima puno lakše savladao nego danas. Tu prvu rundu dva su suca dala Sepu, a jedan Egipčaninu te je hrvatski boksač s blagom prednosti ušao u drugu dionicu.

U toj drugoj rundi Araby je izgledao bolje, posebno iz kontre, budući da Sep nije uspijevao skratiti distancu kao u prvoj rundi te su dva suca njemu dali prednost i u posljednju rundu u situaciji gdje odlučuje samo jedan sudac, onaj koji je dao svakome po rundu. Sep je tu ipak pokazao kvalitetu te je kvalitetnim kombinacija i ulascima u tijelo uspio izboriti dovoljno za pobjedu podijeljenom odlukom, iako je i ovdje onaj spomenuti sudac, pomalo nejasno, dao prednost protivniku Hrvoja Sepa.

Na kraju je rezultat bio 30-27, 27-30 i 29-28 u korist našeg boksača, kojeg idući nastuo čeka u srijedu. Tamo će mu protivnik biti pobjednik meča između razilca Borgesa i Kameruna Njikama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI