Kedveš osvojio Emperor Chok Dee pojas u Francuskoj

Vijesti iz regije 02.02.2015 19:59h Autor:

Andrej Kedveš

Francuski grad Nancy i poznati klub Hennion Gym iz istoimenog grada protekle su subote bili domaćini šestu godinu za redom jake Muay Thai gale pod nazivom Emperor Chok Dee.

U ukupno održanih 18 mečeva po Full Muay Thai pravilima nastupili su borci iz Francuske, Belgije, Crne Gore, Kameruna, Tajlanda, Luksemburga te troje hrvatskih predstavnika.

U ženskom dvoboju do 63 kg naša predstavnica Monika Babić iz KBK Leon Gym – Zagreb pobijedila je  jednoglasnom odlukom sudaca Sandie Ney iz Luksemburga, dok je u meču do 86 kg Matej Jurin (KBK Leon Gym) poražen od Francuza Morgan Kramera prekidom liječnika zbog posjekotine uzrokovane udarcem laktom.

Na kraju priredbe održane su borbe za pojas Emperor Chok Dee, gdje je u meču do 63,5 kg nastupio hrvatski borac, 18-godišnji Andrej Kedveš iz KTB Blitz Đakovo, koji je u meču 5×3 minute pobijedio domaćeg borca iz Hennion Gyma Omara Sellamia odlukom sudaca.

U dvoboju koji je bio izjednačen prve tri runde, mladi Đakovčanin 4. i 5. rundu konstantno vrši pritisak nad devet godina starijim domaćim borcem te zasluženo odnosi pojas favoriziranom Francuzu, koji je već godinama poznat i u ringovima na Tajlandu.

Inače, Andrej Kedveš je aktualni amaterski  juniorski prvak svijeta u disciplini K1, a budući da postiže dobre rezultate i u Muay Thai i K1 mečevima, svakako ćemo o ovom mladom borcu još čuti u budućnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI