Pojavila se snimka najkontroverznije regionalne borbe u 2015: Tko je zaslužio pobjedu?

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.12.2015 14:56h Autor:

Screenshot

MFC 3 borilačka priredba održala se početkom ljeta 2015. u crnogorskoj Budvi, a nastupili su i borci poput Igora Pokrajca i Ivice Truščeka. Ipak,  najviše repova vuklo se iza dvoboja Marka Radakovića i Roberta Soldića. I to zbog sudačke odluke koja je nakon dvije runde otišla na stranu srpskog borca, a koja je postala predmet rasprave na društvenim mrežama posljednih mjeseci.

Konfuznu situaciju u borilištu nakon što su dvije runde bile gotove upotpunio je sudac koji je gledateljima krenuo objašnjavati pravila, odnosno da nema mogućnosti treće runde. Stoga je odlučio pobjedu dati Radakoviću. Očekivano, kut bosanskohercegovačkog borca (Dijaković, Yvel) s adresom u Dusseldorfu je bio nezadovoljan na što je dobio odgovor “da pogledaju snimku”.

Ovih dana se snimka napokon pojavila na bespućima internetskih video servisa. Ako analiziramo viđeno, možemo ustvrditi da je objektivno gledajući prva runda pripala prilično čisto Soldiću koji je imao nekoliko efektnih rušenja te je dvoboj kontrolirao na parteru. U drugoj dionici je bilo primjetno da je Soldić ostao bez snage, a da se Radaković probudio i krenuo kvalitetnije i odlučnije. Srbin je uputio nekoliko dobrih “low kickova” te je bio ukupno gledano uvjerljiviji. Ipak, Soldić je nekako uspio ponovno srušiti svog protivnika, a na koncu mu “uzeti i leđa”. Zbrojeno, prilično izjednačena runda koja je mogla otići na obje strane.

O ukupnom pobjedniku nećemo špekulirati, to prepuštamo vama nakon što odgledate video. Bitno je jedino da se piše pobjeda Radakoviću i poraz Soldiću – jedini u profesionalnoj karijeri.

A borba će i dalje ostati kontroverzna zbog svog neobičnog raspleta…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI