Prva medalja za Srbiju! Hrvač Štefanek u Riju došao do zlata

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.08.2016 10:04h Autor:

Davor Štefanek

Srbija je došla do prve medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Hrvač Davor Štefanek (32) osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 66 kg grčko-rimskim stilom.

Subotičanin s hrvatsko-mađarskim korijenima u finalu je rezultatom 3-1 slavio nad Migranom Arutyunyanom iz Armenije. Svjetski prvak 2014., kada je bio proglašen i srpskim sportašem godine, Srbiji je tako donio prvu medalju u hrvanju nakon 32 godine, odnosno prvo zlato nakon 40 godina.

“Opilo me je sve, kao da sam bio pijan poslije ove borbe. Jesam li sam se umorio… Ne znam, nisam ni svjestan! Tako je bilo i kada sam postao svjetski prvak 2014., rekao mi je trener da ću tek za mjesec dana vidjeti šta sam učinio! Takav je osjećaj i sada. Istina je da je Svjetsko prvenstvo teže, ali Igre su Igre! Održavaju se svake četiri godine, sve trebate podesiti za taj dan i te minute, i biti maksimalno spremni. Ja sam u glavi bio spreman maksimalno, nisam ništa dovodio u pitanje, je li neko bolji. Kada kažu da je netko dobar, kažem da sam i ja dobar. Išao sam smireno, od jutra kada sam ustao. I treneri su bili smireniji kada su videli mene, da nisam nervozan”, rekao je Štefanek nakon osvajanja medalje.

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI