Sep i Pijetraj u nevjerici nakon prve pobjede: “Koju je borbu taj sudac gledao?”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.08.2016 22:29h Autor:

Leonard Pijetraj i Hrvoje Sep (FOTO: BK Leonardo)

Hrvoje Sep pobjedom je otvorio svoj nastup na Olimpijskim igrama u Riju. U 1. kolu poluteške kategorije (81 kg) pobijedio je Egipćanina Abdelrahmana Salaha Orabija Abdelgawwada podijeljenom odlukom sudaca.

“Egipćanin je hrabar i dobar borac, a ja sam odboksao taktički savršeno. Ja i moj trener smo gledali njegove borbe, on je već dugo godina afrički doprvak u ovoj kategoriji i zna biti prilično nezgodan. U 3. rundi sam vidio da je umoran, počeo je promašivati, a ja sam imao još snage. Već nakon prve runde sam znao da sam bolji, ali je moj trener Pjetraj rekao da pojačam ritam, s obzirom da ne znamo kriterij suđenja. Bio je u pravu i stvarno ne znam kako je onaj jedan sudac dosudio pobjedu Egipćaninu i to s tri boda razlike”, rekao je Sep.

Argentinski i ekvadorski sudac su pobjedu dodijelili hrvatskom boksaču, dok je brazilski sudac borbu vidio potpuno suprotno. Leonard Pjetraj je bio iznenađen tom odlukom.

“Ja stvarno ne znam koju je borbu taj sudac gledao jer Egipćanin nije bio bolji niti u jednoj rundi, a kamoli u meču. To su Olimpijske igre i takve stvari se događaju. U prvoj rundi je Hrvoje bio malo krut i zato sam mu rekao da pojača s napadima”, kazao je Pjetraj.

Sepa u osmini finala 10. kolovoza čeka pobjednik dvoboja između Brazilca Michela Borgesa i Kamerunca Hassana Ndama Njikama, a u četvrtfinalu bi se mogao boriti protiv najboljeg, trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka (2011, 2013, 2015) Kubanca Julia Cesara la Cruza. Do sada su se borili tri puta i Sep je sva tri puta poražen.

“Ne zanima me ždrijeb, ja sam se spreman boriti protiv svakoga. Zdrav sam, maksimalno motiviran, toliko da se u Olimpijskom selu nastojim fokusirati isključivo i samo na boks”, kazao je Sep.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI