Sep poražen sudačkom odlukom od brazilskog borca

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.08.2016 18:43h Autor:

Sep vs. Borges

Hrvoje Sep nažalost je zaustavljen na drugoj prepreci olimpijskog boksačkog turnira u Rio de Janeiru. Bolji od njega bio je domaći boksač Michael Borges, koji će tako dobiti priliku okušati se protiv Julia Cesara La Cruza.

Sep je znao da za pobjedu u ovom meču mora biti podosta bolji i agresivniji od brazilskog boksača, pa je tako i krenuo. Napao je od samog početka, no problem mu je stvarala dužina ekstremiteta Brazilca, koji je bio vrlo opasan na distanci. Sep je tako svoje prilike morao tražiti iz klinča, a tu nije bio loš, ponajviše zbog vrlo dobrih udaraca u tijelo. Borges je svoje bodove tražio iz kontre, gdje je pokušavao kombinacije od dva ili tri udarca, a time je skupio dovoljno bodova da mu pripadne prva runda.

Druga runda donijela je sličan boks, gdje je Sep i dalje morao tražiti priliku kraćom distancom, a to je gotovo svaki put završavalo čvrstim klinčem. Pravi ritam hrvatski boksač ipak hvata posljednjih pola minute runde, kad je dobrano istukao Brazilca te se mislilo da bi to moglo biti dovoljno za drugu rundu, no ponovno niti jedan od tri suca nije mislio tako.

Posljednju dionicu tako je Sep morao krenuti na sve ili ništa, odnosno morao je tražiti nokaut ili uvjerljivu rundu, koja bi mu donijela 10-8 prednost. I to je izgledalo jako dobro, a Brazilac je svjestan svoje prednosti postavio potpuno defenzivni mod. Šteta da Sep nije od početka uspio nametnuti takav svoj ritam, jer ova runda mu je neupitno pripala, no na kraju to nije dovoljno.

Nažalost, hrvatski boksač je tako zaustavljen puno ranije nego što je on to sam očekivao, no u fanatično glasnoj brazilskoj atmosferi nije uspio uvjeriti suce da je napravio dovoljno, iako bi na nekom neutralnom terenu to možda i bilo tako.

Hrvatska tako ostaje u boksačkom turniru na Filipu Hrgoviću, koji u ring ulazi u subotu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI