K1 i Boks

Samouvjereni Chisora: 'Protiv Usyka bez milosti, a onda želim treći meč protiv Furyja'

Derek Chisora
 LUKAS SCHULZE/ DPA / AFP
Dereck Chisora obećao je Oleksandru Usyku rat, nakon čega želi treći meč protiv Tysona Furyja

Pred nama je vikend u kojem će veliki boksački meč teške kategorije odraditi Oleksandr Usyk i Dereck Chisora. Velik je prije svega po tome što će Velika Britanija s velikom pažnjom pratiti taj ogled, ali je isto tako vrlo važan za karijeru Ukrajinca, koji namjerava počistiti tešku kategoriju kao što je to napravio u lakoteškoj. Dok se ne raščisti situacija između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, Usyk bi trebao imati dovoljno vremena postati onaj kojeg fanovi žele gledati protiv (tada možda već i apsolutnog) prvaka. No, prije toga mora savladati veterana Derecka Chisoru koji dolazi priuštiti mu nešto s čim se do sada nije susreo.

36-godišnji Chisora (32-9, 23 KO) već dugo vremena nastupa na visokoj razini i svakoga može ugrozit. Osim toga, kad je on u ringu, publika se neće dosađivati.

"31. listopada Oleksandr Usyk će se uplašiti za svoj život. On želi dokazati da se nalazi na vrhu hranidbenog lanca, no za tako nešto se mora prvo boriti protiv pravog teškaša. Ovo je borba i znam da će on baciti sve što ima na mene. Ja ću zagristi gumu i krenuti u rat", prenosi Chisorine riječi Boxing Scene.

Između njih dvojice nema zle krvi. Zapravo, fanove su oduševili svojim zabavnim "trash talkom" i prozivanjem koje to zapravo nije. Neki bi podigli tenzije zbog gledanosti, no Dereck smatra kako to nije potrebno:

"Ova borba prodaje se sama po sebi. On je dobar boksač kojeg engleski fanovi vole. Vole ga gledati čak i oni koji u pravilu ne vole boks, a sad se bori protiv mene. Nema ništa lošem u ovom meču niti ikakve mržnje, ovo je meč dvojice koji vole sport. On se ne boji jer zna u što ide. Čovjek je, kao što sam i ja. Najgore što se može dogoditi je da budem nokautiran. Znam da ću napraviti to da Usyk pri izlasku iz ringa zna da je bio u borbi. Doći i uništiti, bez milosti. To je ono što je moj plan".

Danas je otkrio i koji mu je plan nakon meča protiv Usyka. Naravno, za to će Ukrajinca morati savladati.

"Bilo bi sjajno odraditi treći meč protiv Gipsy Kinga, jer mi je on obećao treći meč. Duguje mi to, svakodnevno se čujemo i svjestan je da mi to duguje. Uostalom, uvijek mi govori kako mi želi dati treći meč, a on je čovjek od riječi. To je meč koji želim odraditi nakon ovog", poručio je "Del Boy", kojeg je Fury 2011. godine sudačkom odlukom te 2014. predajom nakon deset rundi.

Subotnji meč održava u londonskoj O2 Areni.

Linker
14. travanj 2024 20:25