UFC

Santos i Teixeira komentirali neočekivanu UFC-ovu odluku: 'Sve se još uvijek može promijeniti'

Dana White i Glover Teixeira
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
"Vidjet ćemo što će biti nakon borbe i onda ćemo napraviti malo buke..."

Onoga trenutka kad je ugovoren meč Thiaga Santosa i Glovera Teixeire, veći dio borilačke zajednice bio je uvjeren da će nam taj dvoboj donijeti idućeg izazivača u poluteškoj kategoriji. No, Dana White prošlog je tjedna iznenadio fanove i najavio da je Israel Adesanya taj koji će prvi dobiti priliku protiv novog prvaka iz poluteške - Jana Blachowicza.

Vijest je to koja je zasigurno pogodila elitne brazilske udarače, ali u ovim trenucima ni Thiago ni Glover ne žele svoju energiju trošiti na stvari koje su van njihove kontrole.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi nakon naše borbe. Prvo moram pobijediti Glovera i dati sve od sebe, a onda ću biti prvi izazivač. Vjerujem da pobjednik zaslužuje napad na titulu. Znam i da je Dana White pričao o Adesanyi, ali nikad se ne zna. Ugovor još nije potpisan... Kada sam prvi put vidio tu vijest bio sam malo frustriran, ali onda sam pričao sa svojim menadžerom i došli smo do zaključka da moramo shvatiti kako neke stvari funkcioniraju. Sve se još uvijek može promijeniti, moj fokus je na onome što slijedi, želim ostvariti pobjedu, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje", rekao je Santos na druženju s medijima.

Odlukom UFC-a trenutno se ne želi previše zamarati ni Teixeira.

"Fokusiran sam na ono što mogu kontrolirati. Bliži se iduća borba i ne zamaram se drugim stvarima. To ne znači da mi nije stalo do toga, ali te stvari su sada izvan moje kontrole. Da, kao fan ću i ja gledati meč Adesanye i Blachowicza, ali to je nešto na što ne mogu utjecati. Ipak, smatram da je sve moguće i sa sjajnom izvedbom bih možda mogao postati izazivač. Vidjet ćemo što će biti nakon borbe i onda ćemo napraviti malo buke. Nikad nisam bio netko tko priča previše sranja, ali ako to moram napraviti da promoviram tu borbu i izbacim Adesanyu iz kombinacija, to ću i napraviti", zaključio je Glover koji će u ranim nedjeljnim satima protiv Santosa tražiti svoju petu pobjedu u nizu.

Linker
27. travanj 2024 05:34