Regija

Sara Luzar Smajić nakon pobjede sudačkom odlukom: 'Zadovoljna sam kondicijom i pritiskom'

Sara Luzar Smajić
 screenshot/YouTube
Sara Luzar Smajić iznijela nam je svoje dojmove nakon pobjede protiv Kaylee Vos

Uspješna je bila Sara Luzar Smajić u svojoj drugoj MMA borbi otkako trenira u UFD Gymu u Düsseldorfu. Upravo u toj dvorani se prošlog vikenda i održala EMC 5 priredba na kojoj je popularna hrvatska borkinja nastupila, a tamo je sudačkom odlukom nakon tri runde savladala Kaylee Vos iz Nizozemske.

Saru smo ovog puta napokon imali priliku gledati u nekoj konkretnijoj i dužoj borbi, budući da je 15 minuta bila neprestano unutar akcije. To ipak nije bilo kako se nadala, budući da je njen plan uvijek borbu što prije završiti, ali svakako je važno iskustvo. Osim toga, svi koji su borbu pogledali su se mogli uvjeriti kakve to kvalitete ova borkinja posjeduje. Na kraju je ono najvažnije ostvarila, upisala je pobjedu.

"Naravno da sam se nadala završiti protivnicu, no ovog puta nisam uspjela. Borba na nogama je ono u čemu najviše uživam i smatram da najatraktivnije izgledaju borbe koje završe nokautom, no nije išlo u tom smjeru. Protivnica je iz poznate dvorane u Nizozemskoj i bila je jako tvrda. Sad kad sam hladne glave pogledala borbu, mislim da je bolje za mene i za moj vlastiti napredak to što sam odradila svih 15 minuta nego da sam još jednom sve završila u prvoj rundi", rekla nam je Sara, čija je pobjeda bila uvjerljiva, da bi kratko prokomentirala vrlo malo borilište, što je svim gledateljima odmah upalo u oko:

"Istina je da je ovo bio manji kavez, ali mislim da mi je to odgovaralo zbog pritiska koji sam joj nabijala cijelu borbu."

Posebno može biti zadovoljna jer se iskazala u nečemu s čime do sada nije imala iskustva. Uspjela je zadržati ritam kroz cijelu borbu i nije dozvolila protivnici da preuzme inicijativu te njenu pobjedu dovede u pitanje.

"Moram priznati da sam samu sebe iznenadila kondicijom i pritiskom koji sam nabijala protivnici. To je jedino čime sam u ovoj borbi zadovoljna. Svjesna sam što trebam popraviti i čim mi se noga oporavi ću se vratiti na posao", navela je ono čime je zadovoljna, da bi onda rekla nešto o kategoriji u kojoj je nastupila, odnosno bantamu. Za razliku od toga, prošli put je nastupila u muha kategoriji, odnosno do 57 kilograma pa je zanimljivo čuti gdje se zapravo vidi.

"Ovaj put nisam htjela skidati puno kilograma, ali to sve ovisi o organizaciji, protivnici i svemu što ide uz to. Na 61 kilogram sam skinula bez problema, bez ikakve dehidracija. No, kad bi došla prava ponuda, nije mi problem skinuti na 57 kilograma. Do sad sam se borila u tri kategorije, a smatram kako se jednako dobro mogu boriti u dvije, do 57 i 61 kilogram", objasnila je.

Iz borbe je izašla s lakšom ozljedom noge, no to joj ne bi trebalo stvoriti probleme, zapravo vrlo brzo bit će ponovno u dvorani, a onda se nada i novom nastupu.

"Ja bih što prije nazad u kavez. Već od idućeg tjedna sam u punom treninga i spremna na nove izazove. Nadam se da ću se boriti na EMC 6 priredbi", otkrila je još svoje ambicije borkinja čiju ćemo karijeru nastaviti redovno pratiti.

Linker
19. travanj 2024 06:12