K1 i Boks

Službeno je: Lomachenko dogovorio meč protiv najtežeg protivnika do sada!

Vasyl Lomachenko
 FREDERIC J. BROWN / AFP
Vasyl Lomachenko i Teofimo Lopez u ring će ući 17. listopada, uz ulog četiri elitna pojasa prvaka

Nakon dugih pregovora, ustupki, prilagodbi i ispunjavanja uvjeta više raznih strana, boksački meč između Vasyla Lomachenka i Teofima Lopeza, u organizaciji Top Ranka, napokon je službeno dogovoren i potvrđen. Održat će se 17. listopada u Las Vegasu, odnosno u Top Rankovom "bubbleu" unutar MGM Grand hotela.

Glavni problem oko dogovaranja ovog meča bio je naravno po pitanju honorara. Posebno je svojim bio nezadovoljan Lopez, kojeg čini se ovako velika prilika sama po sebi nije zadovoljila. Tako se još prije mjesec dana pojavila informacija da se Lomachenko spreman odreći dijela svog honorara te ga ustupiti protivniku. Činilo se tim putem da je sve dogovoreno i da bi meč tih dana trebao biti službeno potvrđen, no čekalo se sve do sada. No, glavno je kako je napokon sve potvrđeno te da ćemo trećeg vikenda idućeg mjeseca gledati po mnogima najboljeg i najatraktivnijeg boksača svijeta u do sada najtežem ispitu.

Jer, Teofimo Lopez (15-0, 12 KO) mu predstavlja upravo to. 22-godišnji američki boksač porijeklom iz Hondurasa do sada je sve oduševio svojom tehnikom i brzinom, zahvaljujući čemu niti u jednom dosadašnjem meču nije bio ugrožen. Naravno, niti jednom do sada nije imao protivnika kvalitete Vasyla Lomachenka, no unatoč tome svemu na papiru je najbolji boksač koji se do sada suprotstavio sjajnom Ukrajincu u njegovoj profesionalnoj karijeri. U ovaj meč unijet će svoj IBF pojas lake kategorije kao ulog.

Lomachenko (14-1, 10 KO) bi u ovom meču trebao u startu biti bez svoje najveće prednosti, one u brzini, budući da Lopez, kako je gore natuknuto, tu niti malo ne zaostaje. On je trenutno vlasnik WBA super i WBO titula kategorije do 61.2 kilograma, kao i onog časopisa The Ring te će svi pripasti pobjedniku ovog meča. Istom bi u tom slučaju za poziciju apsolutnog prvaka nedostajao WBC pojas kojeg u svom vlasništvu drži Devin Haney.

Linker
24. travanj 2024 21:55