UFC

Službeno je: McGregor i Poirier dogovorili spektakularni revanš!

Conor McGregor
 screenshot
Napokon je od strane UFC-a potvrđena borba između Conora McGregora i Dustina Poiriera

Ugovori za borbu Conora McGregora i Dustina Poiriera su potpisani te je službeno objavljeno kako će njih dvojica predvoditi UFC 257 priredbu, koja se održava 23. siječnja. To je zapravo datum koji su UFC i ESPN namijenili McGregoru čim je on izrazio želju boriti se te su odbili sve njegove zahtjeve da se to dogodi ove godine.

Vijest je prvobitno objavljena preko portala MacLife koji je u vlasništvu McGregora. Kako se za potvrdu čekalo samo njegovo potpisavanje ugovora, svima je jasno da je to sad riješeno.

McGregor se posljednji put borio u siječnju ove godine, kad je savladao Donalda Cerronea prekidom u prvoj rundi, a za ovu je godinu imao velike planove. Htio je odradiiti još dvije borbe, za titulu lake kategorije te za BMF titulu, no pandemija mu je te planove poremetila. Poirier se ove godine također borio jednom i to u srpnju, kad je savladao Dana Hookera u jednoj od najboljih borbi ove godine. Trebao se boriti protiv Tonyja Fergusona na UFC 254 priredbi, no odustao je od borbe nezadovoljan financijskom ponudom od strane UFC-a. Za ovu borbu je također došlo do određenih poteškoća na tom polju, no na kraju su ipak UFC i on pronašli zajednički jezik.

Borba je ugovorena u lakoj kategoriji, iako je McGregorov tim težio tome da se nađu u velteru. Poirier nije imao ništa protiv toga, ali Dana White je. Predsjednik UFC-a odmah je rekao kako jedino laka kategorija dolazi u obzir. Kako sada stvari stoje, priredba bi se trebala održati u Abu Dhabiju, na Fight Islandu.

Neki su pretpostavljali kako bi ovdje mogla biti riječ i o borbi za titulu lake kategorije, no White tvrdi da Khabib Nurmagomedov neće ostavljati upražnjeno mjesto prvaka, odnosno da će se boriti još jednom. Ako se na kraju pokaže istinitom njegova tvrdnja da mu je borba protiv Gaethjea bila posljednja, nitko se neće začuditi da ovaj revanš ipak postane "title fight".

McGregor i Poirier su se prvi put susreli na UFC 178 priredbi, u rujnu 2014. godine, a McGregor je slavio prekidom u prvoj rundi. No, već prije borbe je "trash talkom" u potpunosti psihički izbacio Poiriera iz takta te je u Octagonu samo odradio ono što je bilo potrebno da ga dokrajči.

Linker
14. travanj 2024 09:00