UFC

Službeno: Potvrđena lokacija Fight Islanda i brutalan event s tri meča za titulu!

Kamaru Usman
 Jason Silva / AGIF / AFP
Dana White potvrdio je lokaciju Fight Islanda i najavio jedan od najvećih evenata u povijesti UFC-a

Velikim vijestima iz UFC-a nema kraja! Dana White službeno je otkrio lokaciju 'Fight Islanda', najavio četiri eventa i potvrdio čak tri meča za titulu na UFC 251 priredbi!

Kao što se i nagađalo posljednjih nekoliko dana Otok Yas u Abu Dhabiju je UFC-ov 'Fight Island', a Dana White potvrdio je da će se na toj lokaciji priredbe održavati 11., 15., 18. i 25. srpnja.

A već prvi od spomenutih eventa (UFC 251, 11. srpnja) donosi nam ogroman spektakl s čak tri borbe za naslov! Potvrdio je to predsjednik UFC-a u razgovoru s ESPN-om.

Veliku priredbu predvodit će prvak Kamaru Usman (16-1) i njegov izazivač iz velter kategorije Gilbert Burns (19-3). Usmanu će ovo biti druga obrana titule i prvi nastup od UFC-a 245 na kojem je svladao Colbyja Covingtona. S druge strane, opasni Brazilac sjajno je iskoristio 'hype' nakon pobjede nad Tyronom Woodleyjem i u najvećem meču karijere lovit će već sedmu pobjedu u nizu.

Iste večeri svoj će pojas iz perolake kategorije braniti i Alexander Volkanovski (21-1) i to protiv čovjeka kojem je isti i oduzeo u svom posljednjem nastupu - Maxa Hollowaya (21-5). Podsjetimo, njihov prvi susret odvio se 14. prosinca prošle godine, a Australcu makedonskih korijena pripala je pobjeda jednoglasnom sudačkom odlukom.

Treći susret vrijedan naslova prvaka donosi nam meč Petra Yana (14-1) i Josea Alda (28-6). Ovaj dvojac borit će se za upražnjenu titulu bantam kategorije koju je ne tako davno držao sada već umirovljeni Henry Cejudo. Ruski 'No Mercy' u ovom će dvoboju tražiti 10. pobjedu u nizu, odnosno prvu nakon što je u prosincu prošle godine spektakularno nokautirao veterana Urijaha Fabera. Nekoć najdominantniji borac perolake kategorije, Brazilac Aldo, trenutno je na nizu od dva poraza, a onaj posljednji nanio mu je Marlon Moraes u meču koji su mnogi bodovali suprotno od sudaca. Bio je to, podsjetimo, Joseov debi u bantamu.

No, tu nije kraj sjajnim okršajima. Naime, na UFC-u 251 trebali bismo gledati i revanš između bivših prvakinja Jessice Andrade i Rose Namajunas, te meč popularne Paige VanZant i opasne Amande Ribas. Tu su još i borbe Volkana Oezdemira i Jirija Prochazke, Frenkieja Edgara i Pedra Munhoza te Shamila Abdurakhimova i Ciryla Ganea.

Linker
19. travanj 2024 20:31