Arber Hoxha.
 

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
Neočekivani junak

Jakirov džoker postigao je najvažniji gol u životu. Kad su ga svi prekrižili, on je Dinamu donio naslov

Još jedna od intrigantnih maksimirskih priča ove nevjerojatne sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. svibanj 2024. 23:24

Dinamo je na Rujevici osim Brune Petkovića imao još jednog junaka. To je bio Arber Hoxha, Albanac koji je zabio pobjednički pogodak i time Modrima zapravo zakapario naslov prvaka. Hoxha je definitivno postao neočekivani heroj Jakirovićeve momčadi.

I postao je čovjek koji je od dolaska u plavi dom ove zime, zabio dva pogotka, jedan posve nevažan, u porazu od PAOK-a u Solunu (1:5) i jedan najvažniji, u nedjelju na riječkom stadionu. Jakirović ga je želio u momčadi, davao mu je prilike, ali Arber ih nije koristio. Mnogi su se pitali zašto ga je Dinamo uopće kupio, neki su postavljali i pitanje može li igrač koji je došao iz Slavena Belupa uopće biti čovjek koji bi napravio nešto veliko u Maksimiru. S vremenom je iscurio i sat strpljenja Sergeja Jakirovića, a iscurio je tako i Hoxha iz momčadi.

image

Arber Hoxha

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Zadnju pravu minutažu imao je u onoj poljudskoj HNL utakmici s Hajdukom na Poljudu (1:0 za Dinamo), igrao je 88 minuta, a nakon toga praktički više nije postojao. Već na sljedećem ogledu protiv Majstora s mora u Kupu dobio je 12 minuta, protiv Istre 1961 i Varaždina ostao je na klupi, a imao je simboličnu minutažu protiv Gorice, Lokomotive i još jedne utakmice s Varaždincima... Pao je posve u drugi plan, već se nekako zaboravilo da postoji.

Najvažniji gol u životu

A onda, na Rujevici u nedjelju, Profa mu je u samom finišu pokazao da uđe na teren. Kakav je to dobar potez bio. Čovjek koji je ispao iz udarne postave i u kojeg se debelo sumnjalo, majstorski je pogodio za veliku pobjedu Modrih, zabio je svoj najvažniji pogodak u životu, ali i najvažniji za zg-klub. Pogodak koji je slomio Rijeku, Dinamu osigurao četiri boda fore i to više nitko ne sumnja - naslov prvaka! Ako ništa drugo, dolazak Hoxhe isplatio se samo zbog tog gola na Rujevici. A taj pogodak će svakako podići pomalo izgubljeno samopouzdanje krilnom igraču. Kako mu se samo poklopilo... Još jedna od intrigantnih maksimirskih priča ove nevjerojatne sezone.

Dinamovo čekanje na Hoxhin gol u HNL-u

23. siječnja: 63’ protiv Lokomotive

27. siječnja: 89’ protiv Istre 1961

4. veljače: 70’ protiv Gorice

10. veljače: 62’ protiv Lokomotive

18. veljače: 28’ protiv Varaždina

25. veljače: 75’ protiv Rijeke

3. ožujka: 69’ protiv Osijeka

10. ožujka: 28’ protiv S. Belupa

17. ožujka: 90’ protiv Rudeša

30. ožujka: 88’ protiv Hajduka

7. travnja: na klupi protiv Istre 1961

13. travnja: 26’ protiv Gorice

17. travnja: na klupi protiv Varaždina

21. travnja: 10’ protiv Lokomotive

27. travnja: 18’ protiv Varaždina

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 23:25