Transfer Petra Bočkaja u Dinamo je glavna tema Prve HNL

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
NOVI SPORTCAST

Mamić: ‘Transfer Bočkaja ima smisla ako postoje skrivene namjere‘; Cvitanović: ‘Nije mi jasan Osijek‘

‘Pozicija Osijeka u pregovorima sada nije baš sjajna. Svi znaju da imaju novac i da trebaju igrača‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. prosinac 2021. 16:10

"To je sigurno i pojačavanje Dinama i slabljenje Osijeka. Nije mi baš bio jasan potez Osijeka jer mislim da je Bočkaj dosta bitan igrač momčadi i ako se napada naslov prvaka nisam siguran da bih se ja osobno tako lako riješio igrača koji je jako bitan za moju ekipu, bez obzira na sve novce."

Tim je riječima nogometni trener Mario Cvitanović u novom izdanju Sportcasta Sportskih novosti komentirao vijest koja je za Badnjak iznenadila sve ljubitelje nogometa. Transfer Petra Bočkaja u Dinamo komentirao je i drugi gost u našem Sportcastu, nogometaš Hrvatskog dragovoljca Petar Mamić.

"I mene je iznenadio taj transfer sa strane Osijeka. Bočkaj je statistički bio najbolji igrač lige u polusezoni, a sve to mi jedino ima smisla ako Osijek ima neke skrivene namjere u dovođenju nekih drugih igrača", rekao je 25-godišnji nogometaš , a Cvitanović se nadovezao na njega:

"Sada pozicija Osijeka u pregovaranju nije baš sjajna jer svi znaju da su dobili neke novce i da trebaju nekog dovesti."

image

Mario Cvitanović, Emir Fulurija i Petar Mamić

SPORTSKE NOVOSTI

I Mamić je, poput Bočkaja, igrač koji igra na poziciji lijevog bočnog, a osim nogometnih vještina zanimljiv je i zbog toga što je jedan od rijetkih nogometaša koji je uz profesionalnu karijeru uspio završiti fakultet. On je u rujnu diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

"Nakon završetka srednje škole bio sam igrač Dinama II i odlučio sam se da ću ipak probati upisati fakultet. Shvatio sam da, uz treninge, ako je prava organizacija, ako postoji volja, da se sve može. Tako sam išao kroz ispit u ispit i napokon sam u rujnu diplomirao na temu 'Oporezivanje sportaša u Republici Hrvatskoj'. Znam da nema puno nogometaša koji se odluče za fakultet i volio bih da ih u budućnosti ima više jer smatram da svatko tko dovoljno želi, to i može napraviti", objasnio je Mamić koji je učio gdje god je stigao i pokušao biti redovan, a s fakultetom nije stao ni kada je igrao u Italiji i Poljskoj.

"Kada sam bio u Italiji, materijale s predavanja sam dobivao online, a u Poljskoj sam bio kada sam već položio sve ispite i pripremao diplomski rad. Najteže mi je bilo kada sam igrao u Rijeci i kada sam išao na kolokvije i predavanja. Nije to velika udaljenost, ali stalna vožnja je umarala."

U našem Sportcastu dotaknuli smo se raznih drugih nogometnih tema, a zanimalo nas je i mišljenje gostiju o kazni koju je Hajduk dobio zbog incidenata na utakmici protiv Osijeka. Je li kazna igranja bez gledatelja ipak prevelika, je li bolje dodatno pooštriti financijske kazne.

Pogledajte što su naši gosti rekli o toj temi, ali i o tome tko su najbolji lijevi bočni igrači u Hrvatskoj, kako posložiti sustav da igrači imaju što manje probema za prilagodbu te je li Dinamo pogriješio s kupnjom pojačanje u Prvoj HNL:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 00:50