DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ISPIT ZA MODRE

Mamić najavio novi HNL ispit: Ova utakmica bitnija nam je od ogleda s Tottenhamom!

"Emocionalno pražnjenje ne bi smjelo i neće biti problem", kaže trener Dinama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. ožujak 2021. 14:10

Dinamo je u utrci s Osijekom za naslov prvaka, nema prava na bilo kakav kiks, gubljenje bodova. Konačno, upravo je trener Zoran Mamić kazao da je prvenstvo platforma preko koje se dolazi do europskih utakmica kakva je bila ona s Tottenhamom u Londonu.

- Usudio bih se kazati da je današnja utakmica u Varaždinu važnija od one s Tottenhamom! Jer prvenstvo donosi velike utakmice u Europi. Moramo biti pravi, fokusirani. Varaždin je napravio puno nereda velikim hrvatskim momčadima, Hajduku, Rijeci, Osijeku. Moramo biti oprezni - kaže u uvodu trener Modrih Zoran Mamić.

Za Varaždin trenera Dinama veže jedna uspomena. Svoju zadnju utakmicu u karijeri odigrao je upravo u Varaždinu. U kapetanskoj je ulozi predvodio Dinamo do pobjede u prvenstvenom dvoboju protiv Varteksa s 3:1. Bilo je to 3. ožujka 2007. godine nakon čega je preselio u ulogu sportskoga direktora. Za Dinamo su, primjerice, u toj utakmici igrali Luka Modrić,
Vedran Ćorluka, Ognjen Vukojević, Eduardo da Silva
... Varteks je s klupe predvodio Zlatko Dalić. Domaći su vodili golom Boruta Semlera, ali rezultat je dvama uzastopnim pogocima preokrenuo bivši varaždinski, a tada Dinamov napadač Davor Vugrinec da bi Josip Tadić postavio konačnih 3:1 za zagrebačku momčad.

Pitamo ga koliko današnja utakmica može biti zamka nakon psihološkog i tjelesnog pražnjenja u Londonu?
- Emocionalno pražnjenje ne bi smjelo i neće biti problem. Svjesni smo važnosti utakmice, trenutka. Dinamo godinama nakon europskih iskušenja dobiva isto pitanje koje glasi; kako se fokusirati na domaće prvenstvo? Međutim, Dinamu to uvijek uspijeva, nema alternative, moramo se fokusirati na domaće prvenstvo.

Kad smo već kod Varaždina, osim što je tamo odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri, Mamića za taj grad veže još jedno sjećanje. Dinamov sportski direktor i trener u igračkim je danima bio autor rezultatskoga preokreta u zanimljivoj utakmici u Varaždinu. U prvenstvenom dvoboju Varteks je na svom terenu poveo golom Andrije Balajića u 26. minuti, izjednačio je Igor Cvitanović u 56., a pobjedu Zagrepčanima u 90. minuti osigurao upravo Mamić. Zanimljivo, na suprotnoj strani, u dresu Varteksa, u toj je utakmici igrao i sadašnji Mamićev asistent Damir Krznar. Varteksov su dres tom prilikom, primjerice, nosili i donedavni varaždinski trener Samir Toplak kao i izbornik Dalić. O današnjem Varaždinu Mamić će kazati:

- Varaždin ima razigranu momčad. Ne igraju isključivo defenzivni nogomet. Jako dobro rade tranziciju, dobro izlaze, imaju i pojedince koji mogu napraviti nered ako suparnik nije na maksimalnoj razini, ako nije jednako angažiran kao što bude Varaždin. Mogu stvoriti probleme, zato mi moramo biti na istoj razini kao oni, onda će naša kvaliteta doći do izražaja.

Kakvo je stanje u momčadi pred današnji ogled? Hoće li Dinamov trener rotirati momčad?
- Svi su u pogonu osim ozlijeđenih Gvardiola, Moharramija i Milića. Vidjet ćemo pred utakmicu tko će istrčati - zaključio je Mamić
Trener Modrih nikada ne govori o sastavu, pa možemo samo predviđati tko bi danas mogao biti u momčadi, tko će od onih koji su participirali u Londonu izostati iz udarnog sastava u Varaždinu. Moglo bi se dogoditi da se gotovo kompletno promijeni obrana, da krenu Stojanović, Perić i Čabraja. Možda će Mamić za Tottenham malo odmoriti Petkovića, pa u vrh napada gurnuti Gavranovića. Također, kapetan Ademi bi trebao ostati na klupi za pričuve.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 12:27