Snimio: Miljenko Karačić
UZROK NEREDA

Igrači Sarajeva u Hercegovini pogođeni bocom i čašom, redari tvrde: ‘Sve je počelo zbog - žvakaće!‘

Sarajlije su utakmicu za zelenim stolom izgubili 0:3 jer su odbili nastaviti meč...
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 16. svibanj 2022. 17:19

Derbi 31. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva koji je u subotu na Pecari prekinut u 85. minuti kod vodstva domaćina 2:0 registiran je službenom 3:0 rezultatom. Tako je jučer u Sarajevo odlučila Natjecateljska komisija BiH nakon pregledanog izvješća službenih osoba s utakmice. Do prekida je došlo nakon što je nogometaš Sarajeva Hamza Ćataković pogođen u glavu plastičnom bocom, a nakon toga i Ameru Dupovac plastičnom čašom sa sjeverne tribine.

Sudac Zoran Grbić prekinuo je susret i zatražio pražnjenje dijela tribine. Redari i policija brzo su reagirali i smirili strasti na tribini koje su uzavrele prema tvrdnjama redara kada je jedan nogometaši Sarajeva uzeo iz usta žvakaću gumu i gađao jednog navijača. Kad su se stekli uvjeti za nastavak igre, što su procijenile službene osobe, nogometaši Sarajeva odbili su se vratiti na teren.

Iza kulisa se tražio način kako utakmicu izgubljenu na terenu vratiti u svoju korist. Predstavnici Sarajeva govorili su da se njihovi igrači ne osjećaju sigurnim, te da pogođeni igrači ne mogu nastaviti utakmicu, iako se Dupovac prvi vratio na travnjak u trenirci, a kako su već obavili svih pet zamjena tvrdili su da nemaju dovoljno igrača za igru. Naravno, pravila kažu da se igra može nastaviti sve dok jedna momčad na terenu ima bar sedmoricu nogometaša. Pravila su ispoštovana, a zakinuti su jedino Bože Vukoja i Tonći Mujan kojima su brisani postignuti pogoci.

Stadion Pecara je suspendiran i cijeli predmet predan Disciplinskoj komisiji da izrekne kaznu. Zbog propusta u organizaciji utakmice, bacanja u teren predmeta domaćin će sigurno biti kažnjen. Disciplinci će zasjedati danas i od njihove odluke ovisti će hoće li Široki Brijeg svoju iduću utakmicu, u srijedu protiv Tuzla Cityja na Pecari igrati pred publikom ili pred praznim tribinama.

Linker
19. travanj 2024 09:15