Luka Sučić

 JOE KLAMAR Afp
VATRENI VIKEND

Dalićev dvojac oduševio: Velikoj nadi HR nogometa bilo je dovoljno 15 strašnih minuta da uđe u momčad kola!

Ovog vikenda su na travnjacima dest najjačih europskih liga igrala 32 hrvatska nogometaša.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. veljača 2022. 19:02

Još jedan bogati nogometni vikend je za nama, a svoj obol u najjačim europskim ligama i ovog su kola dali mnogobrojni Hrvati.

U klubovima deset najjačih liga u Europi (lige 'petice' + portugalska, nizozemska, austrijska, škotska i ruska) registrirana su 63 hrvatska nogometaša, a proteklog vikenda na travnjacima ih je bilo 32. Bilo bi ih sigurno i više da je ruska liga počela sa svojim drugim dijelom. No, to će se dogoditi tek sljedećeg vikenda.

Među Hrvatima koji su bili na travnjacima, najbolji je, po ocjenama Sofa Scorea, bio Dalićev reprezentativni tandem na lijevoj strani - Borna Sosa i Ivan Perišić. Sosa je bio odličan u utakmici u kojoj je Stuttgart s 1:0 pobijedio Bochum. Imao je nekoliko odličnih dodavanja te obrambenih intervencija, a sa 7,90 je bio najbolje ocijenjeni igrač utakmice, ali i ušao u idealnu momčad 23. kola Bundeslige. Perišićev Inter je doživio bolan domaći poraz od Sassuola (0:2), ali je hrvatski nogometaš s visokih 7,90 još jednom potvrdio da igra u odličnoj formi.

image

Kramarić je postigao važan gol za Hoffenheim, ali dva su Hrvata bila bolje ocijenjena od njega

SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp

Andrej Kramarić je golom u 78. minuti donio pobjedu Hoffenheimu nad Wolfsburgom (2:1), kao i najbolju ocjenu u cijeloj svojoj momčadi - 7,60. Istu ocjenu je dobio Luka Modrić za 82 minute koliko je bio na travnjaku u pobjedi Reala 3:0 nad Alavesom. Šime Vrsaljko se vratio u prvu postavu Atletica koji je s 3:0 pobijedio Osasunu, a hrvatski je nogometaš za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,50.

image

Najboljih 10 Hrvata iz 10 najjačih europskih liga

SPORTSKE NOVOSTI

Sa 7,40 su ocijenjena dvije mlade velike nogometne nade - Joško Gvardiol čiji je Leipzig sa 6:1 pobijedio Herthu u gostima, te Luka Sučić koji je sa Salzburgom s 2:0 pobijedio protiv Wolfsbergera. Sučić je u igru ušao tek u 75. minuti pri rezultatu 0:0, postigao prvi gol za svoju momčad te za odličnu igru uvršten i u najbolju momčad austrijske Bundeslige.

Slijede dva Hrvata koji igraju u Portugalu - Petar Musa koji je sve bolji u dresu Boaviste za koju je ovaj put imao asistenciju u remiju (2:2) protiv Benfice, te Nino Galović, donedavni igrač Rijeke koji se pokazao pojačanjem za Aroucu koja je s 3:1 pobijedila Vitoriu Guimaraes. Top 10 najboljih Hrvata ovog vikenda zatvara Tibor Halilović čiji je Heerenveen s 3:1 izgubio od PSV-a.

Linker
19. svibanj 2024 18:25