Ivan Sertić i Agron Smakići

 Instagram (Agron Smakići)
ODLAZAK ‘PROFESORA‘

Preminuo je jedan od najuglednijih hrvatskih boksačkih trenera, trenirao je brojne prvake i vrhunske borce

Trenerskim poslom neumorno se bavio gotovo pedeset godina – u BK Trešnjevci, Metalcu i Lokomotivi
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2024. 13:26

U Zagrebu je u 82. godini preminuo Ivan Sertić, jedan od najuglednijih hrvatskih boksačkih trenera i pedagoga koji je svojim dugogodišnjim predanim radom obilježio povijest zagrebačkog boksa i odgojio u sportskom duhu generacije mladih boksača, stoji na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.

Prof. Ivan Sertić rođen je 29. travnja 1942. godine u mjestu Sinac u Lici. Kao dijete preselio je u Zagreb gdje završava osnovnu i srednju školu te se počinje aktivno baviti boksom u BK Trešnjevci.

Trenerskim poslom neumorno se bavio gotovo pedeset godina – u BK Trešnjevci, pa u zagrebačkom Metalcu i Lokomotivi gdje je ostao do mirovine. Bio je i trener u reprezentativnim selekcijama, a i u umirovljeničkim danima aktivno je podučavao boksače. S legendarnim Ivanom Prebegom sedamdesetih godina prošlog stoljeća pokrenuo je pravu renesansu zagrebačkog boksa kada su okupili brojne talentirane boksače i vodili ih do najvećih uspjeha.

Boksači su ga s uvažavanjem oslovljavali s ‘Profesore’, a trenirao je brojne prvake i vrhunske boksače – između ostalih Željka Mavrovića, Jetisa Bajramija, braću Bornu i Borisa Katalinića, Sašu i Sandra Mrđenovića, Josipa Grbavca, Aliju Kahrića, Krešu Markovića, Mladena Mustača, Ivana Filipovića... Posljednjih godina radio je i s uspješnim profesionalnim boksačem i čovjekom koji je u posljednje vrijeme postao viralan zbog posjekotine Tysona Furyja, Agronom Smakićijem.

Linker
25. travanj 2024 15:15