MIKHAIL KLIMENTYEV Afp
ČAK 400 PLAĆENIKA?

Putin poslao ubojice da eliminiraju slavnu braću Kličko!? Evo tko je još na crnoj listi atentatora

Predsjednik Rusije je navodno angažirao grupu plaćenika da obezglavi Ukrajinu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2022. 08:54

Rat u Ukrajini je glavna tema cijeloga svijeta, a iz minute u minutu se pojavljuju nove informacije. Svjetski mediji su nedavno objavili kako je Vladimir Putin u Ukrajinu navodno poslao elitnu postrojbu od 400 plaćenika koji su dobili zadatak da eliminiraju 24 vođe Ukrajine.

Osim predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskija, na listi meta su se našla i braća Kličko od koji su se obojica uključila u obranu svoje zemlje. Braća Kličko su postali simboli otpora što ih je odmah označilo kao mete ruskih plaćenika.

image

Vitalij Kličko je već osam godina na čelu Kijeva

SERGEI SUPINSKY Afp

"Putin je sastavio crnu listi na kojoj su visoki ukrajinski dužnosnici i uglednici. Među njima su i dva bivša svjetska boksačka prvaka u teškoj kategoriji, braća Vitalij i Vladimir Kličko. Oni su omiljeni među Ukrajincima i postali su zaštitna lica otpora ruskoj agresiji i okupaciji. Vitalij je zadnjih osam godina gradonačelnik Kijeva, a Vladimirovo dobrovoljno pristupanje vojsci je dobilo ogroman publicitet u svijetu", piše BBC pa dodaje:

"Njihovim su se primjerom povela i druga dva velika ukrajinska boksača, Vasil Lomačenko i Oleksandr Usik koji već brane Ukrajinu. Proslavljena braća rade veliku promociju za Ukrajinu i njeni su svjetski simboli pa su visoko na Putinovoj listi za odstrel."

Englezi otkrivaju i tko je dobio zadatak da eliminira ljude s liste.

"Wagner Grupa broji 400 odlično opremljenih i uvježbanih plaćenika koje je u siječnju iz Afrike doveo Jevgenij Prigožin koji je bliski saveznik ruskog predsjednika. Nazivaju ga i 'Putinovim kuharom'. Prije pet tjedana su došli u Bjelorusiju i krenuli prema Kijevu. Za ubojstvo ukrajinskog vrha im je zajamčen ogroman novac. O njihovim planovima su obaviješteni svi visoki ukrajinski dužnosnici", piše BBC.

Plaćenici navodno prate i Zelenskog i ostale s liste preko njihovih mobitela, a tvrde o da znaju gdje se u bilo kojem trenutku nalaze. Drugi je izvor za Times rekao kako je za sada stopirana misija ubojstva Zelenskog jer se čeka završetak pregovora koji se od jučer ujutro održavaju na granici s Bjelorusijom. Isti izvor piše kako je plaćenicima navodno rečeno i da Putin ne želi mirovni sporazum i da su pregovori samo strateška varka.

Putinu oduzet počasni crni pojas u tekvondou

Piše: Hina

Ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu oduzet je počasni crni pojas u tekvondou zbog napada njegove zemlje na Ukrajinu, objavio je Međunarodni tekvondo savez.

Savez sa sjedištem u Seulu, navodeći svoj moto "Mir je dragocjeniji od trijumfa", osudio je rusku vojnu akciju u Ukrajini, rekavši da "brutalni napadi na nevine živote" krše sportske vrijednosti poštovanja i tolerancije.

Zbog toga je Međunarodni tekvondo savez odlučio je oduzeti počasni crni pojas 9. dan dodijeljen Vladimiru Putinu u studenom 2013. godine", navodi se u priopćenju Saveza.

Organizacija će se također pridružiti Međunarodnom olimpijskom odboru u zabrani isticanja ruske zastave i intoniranja ruske himne na svim međunarodnim natjecanjima. Odluka je donesena nakon što je Međunarodna judo federacija u nedjelju objavila da će suspendirati Putinov status počasnog predsjednika i veleposlanika togf sporta.

I druge sportske organizacije poput FIFA-e i UEFA-e suspendirale su sve ruske selekcije i klubove iz natjecanja.

Linker
28. travanj 2024 10:01