Hrgović uoči Zhanga

 SCREENSHOT
SPREMAN ZA IZAZOV

VIDEO Hrgović uoči borbe koja pobjedniku jamči status prvog izazivača: ‘Miran sam, fokusiran i očekujem pobjedu‘

Pred Filipom Hrgovićem je dosad najveći izazov profesionalne karijere i sraz visokih uloga s kineskim razaračem
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 10:28

Na samom isteku ovog dana, možda i u posljednjem satu (kod boksa nikada ne možete znati točno vrijeme), u najvećoj saudijskoj luci Džedi, Filip Hrgović ulazi u najveću borbu dosadašnjeg dijela karijere. Sraz s kineskim "razaračem" Zhilei Zhangom, u borbi koja pobjedniku daje, navodno čak i jamči obvezan status prvog izazivača IBF svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Naslova koji trenutačno drži Oleksandr Usyk, a kad smo kod njega odmah valja spomenutu da je borba Hrgović - Zhang na rasporedu neposredno prije "sudara" Usyk - Joshua predstojeće noći. Usyk i Joshua se u biti sastaju drugi put nakon što je Ukrajinac malo iznenadio Joshuu u rujnu prošle godine u Londonu, "oduzevši" mu naslov svjetskog prvaka.

Unatoč silnom zanimanju za sraz Joshua - Usyk, koji je u središtu pozornosti boksačke javnosti, nama u Hrvatskoj je ipak najbitniji dvoboj ranije. Ujutro, na dan meča, Filip Hrgović je u izjavi za Favbet samo kratko poručio.

- Spavanje je tak-tak. Ipak je ponešto vremenske razlike, tako da mi se bioritam malo poremetio. Ja sam u biti i želio doći u Džedu što kasnije, kako bi duže ostao u treningu. No, generalno gledano sam dobro, fokusiran i miran. I jasno, očekujem pobjedu.

Glede spavanja, najbolje bi bilo da na spavanje pošalje Zhanga.

Linker
30. travanj 2024 20:57