Simiso Buthelezi

 Screenshot (Twitter)
KOBAN MEČ ZA TITULU

VIDEO: Strašna vijest potresla boksački svijet! Mladi borac preminuo nakon jezivih scena u ringu

‘Boksački savez pokreće neovisnu medicinsku istragu o tome zašto je Simiso preminuo‘
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2022. 16:41

Simiso Buthelezi izgubio je najveću bitku u svom životu. Boksački svijet u posljednjih je nekoliko dana imao priliku upoznati ovog Južnoafrikanca, ali, nažalost, ne zbog njegovih vještina koje je prikazivao u boksačkom ringu, već zbog jedne dosad nezapamćene scene.

Naime, Buthelezi je proteklog vikenda boksao meč za WBF prvaka Afrike u lakoj kategoriji, ali je poražen prekidom u 10. rundi i to na rijetko viđen način...

Naime, nakon jedne razmjene njegov je protivnik Siphesihle Mntungwa ispao iz ringa, a kada se vratio dogodilo se nešto nevjerojatno - Buthelezi se okrenuo, otišao do drugog kuta i počeo boksati "u prazno", na drugom kraju borilišta...

Sudac je odmah primijetio da Buthelezi nije pri sebi te je prekinuo neobičan meč u Južnoafričkoj Republici.

Što se dogodilo? Pitali su se mnogi, a snimka je pokazala da je Buthelezi u razmjeni koja se odvila nekoliko trenutaka ranije primio jedan nezgodan udarac. No, je li isti bio glavni razlog njegove dezorijentiranosti koja je rezultirala smrću, još nije potvrđeno.

Nakon meča mladi je borac hitno prebačen u bolnicu gdje su ga smjestili u induciranu komu, a nedugo nakon toga stigla je i najgora moguća vijest.

"Boksački savez pokreće neovisnu medicinsku istragu o tome zašto je Simiso preminuo i je li bilo ikakvih propusta te će o rezultatima pravodobno obavijestiti javnost", priopćio je tamošnji Savez.

Buthelezi je imao 24 godine, a u profesionalnoj karijeri upisao je četiri pobjede i taj jedan jedini i, pokazat će se, posljednji poraz.

Linker
26. travanj 2024 17:45