Hrvatska Ju-Jitsu reprezentacija

 HRVATSKI JU-JITSU SAVEZ
JU-JITSU EURO

Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu u Izraelu ostvarila povijesni uspjeh: ‘Pokazali smo karakter‘

Jedna srebrna i tri brončane medalje su najbolji uspjeh u povijesti nastupa naših reprezentacija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. svibanj 2022. 13:09

U periodu od 26. do 28. svibnja 2022. godine u mediteranskom gradu Nahariya na sjeveru Izraela održava se Europsko Ju-Jitsu prvenstvo 2022 za seniore na kojem je nastupila i Ju-Jitsu reprezentacija Hrvatske i ostvarila odličan rezultat, prenosi Hrvatski Ju-Jitsu savez. Jedna srebrna i tri brončane medalje su najbolji ukupan uspjeh u povijesti nastupa naših reprezentacija na nekom od službenih europskih, odnosno svjetskih prvenstava.

Ivan Matešić (disciplina Jiu-Jitsu, težinska kategorija -69kg, 3. mjesto), Šime Zrilić (Jiu-Jitsu, -77kg, 9 mjesto), Max Arnold (Jiu-Jitsu, -77kg, 3. mjesto), Jakov Jović (Jiu-Jitsu, -85kg, 5.mjesto), Luka Škorić (Jiu-Jitsu, +94kg, 3.mjesto) i Nadina Biljanović (Fighting, +70kg, 2.mjesto).

Iz Izraela se za stranice Saveza javio predsjednik Hrvatskog Ju-Jitsu saveza Ilija Ćavarović:

”Prije svega pohvale i čestitke svim reprezentativcima za odličan nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Rekordan broj osvojenih medalja ostvaren je kroz repesaž, što je pokazatelj karaktera i spremnosti naših sportaša. Svi oni koji se bave natjecateljskim sportom znaju koliko je zahtjevno i teško se psihološki dići nakon poraza. Naši sportaši su pokazali tu sposobnost i moć i postigli vrhunski rezultat", rekao je Ćavarović pa dodao:

"Vezano uz osvajače odličja za Hrvatsku, moramo pohvaliti Nadinu Biljanović i Luku Škorića koji su i ovim nastupom potvrdili kvalitetu i kontinuiranost u radu i osvajanju medalja na velikim natjecanjima. Ivan Matešić, naše je najugodnije iznenađenje na ovom turniru. Nakon prvog poraza, nanizao je vrlo zahtjevne borbe, u kojima se prezentirao u najboljem svjetlu. Maxa Arnolda, trenutno pound-for-pound najkvalitetnijeg hrvatskog Jiu-Jitsu sportaša, malo je dijelilo od najsjajnijeg odličja, ali ga je u rezultatski izjednačenoj borbi, odluka suca odvela u repesaž gdje je dominantno pobijedio ostale mečeve te osvojio brončanu medalju. "

Novoizabrani izbornik reprezentacije i debitant u ovoj ulozi na velikm natjecanjima Luka Lanščak te trener discipline fighting Ivan Tomašić zaslužili su također velike čestitke za svoj rad i ostvareni rezultat.

Za kraj ćemo spomenuti da će se ovaj vikend održati i skupština Europske Ju-Jitsu federacije (JJEU) na kojem će biti donesena odluka o domaćinstvu Europskog Ju-Jitsu prvenstva 2023 (23. do 26. studenog 2023). Jedan od najozbiljnijih kandidata je i grad Zagreb odnosno Hrvatski Ju-Jitsu savez kao organizator.

Linker
18. travanj 2024 14:55