Nikolina Ćaćić je izborila finale u Poreču

 LUIS ROBAYO/AFP/PROFIMEDIA Luis Robayo/Afp/Profimedia
SPREMNA ZA NASLOV PRVAKA

Najbolja hrvatska boksačica izborila finale Eura U-22 nakon uvjerljive pobjede nad Ukrajinkom u Poreču

‘Bila sam sigurna i uvjerena u pobjedu. Dobro sam se pripremila i uživala sam u svakoj minuti borbe‘
Piše: HinaObjavljeno: 20. ožujak 2022. 17:09

Najbolja hrvatska boksačica, olimpijka Nikolina Ćaćić izborila je plasman u finale kategorije do 52 kg na Europskom U-22 prvenstvu koje se održava u Poreču.

Mlada 21-godišnja djevojka iz Sesveta je u polufinalu EP-a uvjerljivom i jednoglasnom odlukom 5:0 u sve tri runde pobijedila Ukrajinku Sabinu Novosad.

Ćaćić je Sabinu Novosad kontrolirala na distanci, odlično se kretala, a svaki pokušaj ulaska u klinč niže, čvrste Ukrajinke oštro je kažnjavala kombinacijama direkata i aperkata.

"Bila sam sigurna i uvjerena u pobjedu. Dobro sam se pripremila i uživala sam u svakoj minuti borbe i spremna sam za finale," kazala je Ćaćić na facebook profilu Hrvatskog boksačkog saveza.

Nikolina i trener Franjo Kristić sjajno su se taktički i psihološki pripremili za meč, a činjenica je da je Ćaćić zahtjevniji i puno izazovniji meč imala u četvrtfinalu protiv trofejne Irkinje Moorehouse koju je svladala sa 3:2.

Za europski tron Nikolina će se u utorak, 22. ožujka boriti protiv Turkinje Hatice Akbas koja je također jednoglasnom odlukom svladala predstavnicu Mađarske.

"U finalu se nadam svojoj najboljoj izvedbi. Već sam bila jednom u finalu europskog prvenstva u mlađim seniorkama i znam kako je to kada ti netko uzme titulu. No, sada sam spremna. Vjerujem u svoje sposobnosti, glava je čista i idemo po zlato," dodala je.

Ćaćić je dosad u karijeri ima dva velika srebra, titule europske i svjetske doprvakinje u mlađim seniorkama, uz nastup na Olimpijskim igrama.

Nikolina je prva od troje hrvatskih predstavnika izborila nastup u finalu EP-a, a u večernjem programu u polufinalima će se boriti Noa Ježek (71 kg) i Gabrijel Veočić (75 kg).

Linker
20. travanj 2024 10:04