Antonio Kamenjašević
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
HRVANJE

Antonio Kamenjašević brončani na EP-u, odlučujućoj u borbi za medalju s 5:1 na bodove pobijedio Nijemca

Od osamostaljenja Hrvatske, ovo je 8. naša hrvačka medalja na seniorskim europskim prvenstvima
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. travanj 2021. 22:23

Antonio Kamenjašević, hrvač zagrebačkog kluba Herkul i hrvatski reprezentativac, osvojio je broncu na seniorskom Europskom prvenstvu u Varšavi u kategoriji do 77 kg. Broncu je Antonio osvojio pobjedom na bodove 5:1 protiv Michaela Felixa Widmayera iz Njemačke.

Prethodno je u kvalifikacijskim borbama u prvom kolu pobijedio Grka Georgiosa Prevoralakisa (3:1), da bi kasnije izgubio od Mađara Tamaša Lorinza, koji je na kraju osvojio zlato. U repasažu je Antonio Kamenjašević redom svladao Rumunja Ilie Cojocarija (5:1), te Bjelorusa Cimura Berduiea još uvjerljivije (9:1), da bi u odlučujućoj borbi za 3. mjesto zasluženo slavio.

Antonio Kamenjašević ovime nastavlja s kolekcijom medalja u različitim uzrastima. Antonio je naime još kao član Sesvetskog Kraljevca bio u kadetima svjetski doprvak, da bi prije pet godina na EP do 23 godine osvojio srebro, tada u dobi od tek 19 ljeta.

Od osamostaljenja Hrvatske, ovo je 8. naša hrvačka medalja na seniorskim europskim prvenstvima i zanimljivo svih osam su bile, odnosno jesu bronce. Prije Antonija Kamenjaševića bronce su još pod hrvatskim stijegom osvajali - Neven Žugaj, Nenad Žugaj, Tonimir Sokol, Božo Starčević, Ivan Lizatović i dvije kolajne Dominik Etlinger.

Linker
19. travanj 2024 18:50