VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
Sjajan nastup

Barbara Matić srebrna na Grand Slamu u Antalyji! Velik uspjeh najbolje hrvatske judašice

Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i u Taškentu
Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2021. 18:12

Dva tjedna uoči Europskog prvenstva (Lisabon, 16. do 18. travnja) najbolja hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) nastavila je niz odličnih nastupa na IJF World Touru osvojivši u petak srebrnu medalju na Grad Slamu u turskoj Antalyji, gdje je u finalnoj borbi poražena od Nizozemke Kim Polling.

Na otvaranju turnira Matić je išla na Tunižanku Khlifi koju je pobijedila ipponom za manje od dvije minute borbe. Isti scenarij je Splićanka upotrijebila i protiv talentirane Belgijanke Willems, a zatim je u četvrtfinalu Portorikanki Perez dala 18 sekundi više od dvije minute. Bila je to važna pobjeda jer je upravo Perez slavila u prvom međusobnom dvoboju, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine te je Barbara imala poseban motiv.

Polufinale joj je za suparnicu donijelo Uzbekistanku Matnijazovu. Bio im je to peti međusobni okršaj, a nakon što je Uzbekistanka upisala pobjedu u prvom, davne 2009. godine, Matić je naredala tri pobjede. Splićanke je pobjednički niz nastavila i u Turskoj te je slavila ipponom za novo veliko finale.

U završnoj borbi turnira prva nositeljica Kim Polling, nastavila je s perfektnim omjerom protiv hrvatske judašice i s dva wazarija upisala petu pobjedu u isto toliko dvoboja.

Na početku drugog dana natjecanja nastupio je i Dominik Družeta (do 81 kg), kada je svladao Delpopola. Iako je Amerikanac brzo poveo wazarijem, hrvatski judaš je uporno napadao, bio puno bolji te u završnici borbe izjednačio wazarijem, a zatim u "golden scoreu" upisao ippon. Nažalost, u drugom kolu je Družeta išao na kvalitetnog domaćeg predstavnika Albayraka koji je dominirao u gardu od početka borbe te ipponom prošao dalje.

U subotu će nastupiti Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Linker
23. travanj 2024 22:10