Ilustracija
 JACK GUEZ Afp
JUDO U PRAGU

Čak četiri hrvatske medalje na European Openu: Zlata za Ivu Oberan, Laru Cvjetko i Helena Vuković

Zadovoljna sam, pogotovo zato jer mi je ovo prva seniorska medalja, s osmijehom je rekla Cvjetko
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. veljača 2021. 23:44

Čak četiri su medalje hrvatski judaši i judašice osvojili u Pragu minulog vikenda na seniorskom European Openu. Nakon Ive Oberan (do 63) koja je osvojila zlatnu kolajnu, s istim uspjehom joj se pridružila i Lara Cvjetko (do 70 kg), kao i Helena Vuković (iznad 78 kg), dok je Marko Kumrić osvojio brončanu medalju (do 100 kg).

Aktualna europska prvakinja u kategoriji mlađih seniorki, Lara Cvjetko (do 70 kg), nakon ippona protiv Austrijanke Schuchter, svladala je wazarijem Rumunjku Moscalu. Protiv Ukrajinke Litvinjenko nadoknadila je wazari zaostatka i ipponom na isteku 3. minute borbe ušla u finale. U finalu je bila bolja od Nizozemke Vos wazarijem.

- Krenula sam u turnir borbu po borbu, sa željom da za svaku suparnicu dam sve od sebe i odradim cijeli turnir koncentrirano. Zadovoljna sam cijelim danom, pogotovo zato jer mi je ovo prva seniorska medalja - s osmijehom je rekla zlatna Cvjetko.

Do finala je stigla i Helena Vuković (preko 78 kg), koja je pobijedila Splićanku Tinu Radić, a zatim i Poljakinju Wolszczak ipponom na “zlatni bod”. U borbi za zlato joj je protivnica bila Slovenka Torkar. U odličnoj borbi mlada Samoborka je imala wazari zaostatka. Nakon toga je izjednačila wazarijem, te ipponom došla do zlata u posljednjoj minuti!

Linker
25. travanj 2024 16:09