IGOR KRALJ/AVALON/PROFIMEDIA Igor Kralj/Avalon/Profimedia
U ZADNJI TREN

Hrgović četiri dana prije borbe dobio novog suparnika! Trebao se boriti s Amerikancem, a evo tko ga čeka

Dosad ima 10 borbi i jednako toliko pobjeda, te je na 119. mjestu teškaške ljestvice po boxrecu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. prosinac 2021. 07:05

Predstojeće nedjelje, u 3 sata ujutro po hrvatskom vremenu, u Las Vegasu bi Filip Hrgović trebao imati svoju 14. borbu u profesionalnoj karijeri. Praktički, netom nakon što je sletio na američko tlo, Hrgović je doznao i novog suparnika.

Naime, to mu neće biti Amerikanac Scott Alexander, 181. teškaš na svijetu budući da je na jednom od zadnjih treninga navodno teško ozlijedio desno koljeno. Brzopotezno je pronađena zamjena.

To je sada Emir Ahmatović (34), njemački boksač, ali koji je rođen u Srbiji, točnije na Sandžaku, u gradiću Tutinu. S 9 godina je već odselio u Njemačku, te ima njihovo državljanstvo. Dosad ima 10 borbi i jednako toliko pobjeda, te je na 119. mjestu teškaške ljestvice po boxrecu. Ahmatović je u ponedjeljak već sletio u Las Vegas.

- Presretan sam što se mogu boriti u svjetskoj boksačkoj metropoli. Posljednje dvije godine se već želim boriti protiv Filipa Hrgovića. Mislim da imam više iskustva, a sa 160 borbi u amaterskoj karijeri i broncom s Europskog prvenstva, vjerujem da sam ja jedan od najboljih boksača na svijetu - "ispalio" je Ahmatović po dolasku u SAD.

No, danas je tek srijeda. Do subote po lasvegaškom vremenu, stigne se promijeniti i još koji Hrgovićev suparnik...

Linker
19. travanj 2024 05:53