Reprezentativci na SP-u

ZA SVAKU POHVALU

Povijesni uspjeh hrvatskih reprezentativaca, ostvarili učinak koji u njihovom sportu još nije viđen

Hrvatska parataekwondo reprezentacija oduševila je žetvom medalja na svjetskoj i europskoj smotri
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2023. 13:56

Hrvatska poomsae parataekwondo reprezentacija oduševila je sjajnim nastupima u tehničkim disciplinama na Svjetskom prvenstvu u Meksiku krajem rujna ove godine osvojivši čak 14 medalja, pri čemu deset zlata, tri srebra i broncu. Tim rezultatima Hrvatska parataekwondo reprezentacija je sveukupno zauzela prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu (Svjetski prvaci), sveukupno prvi u muškim kategorijama i drugi u ženskim kategorijama.

Samo dva mjeseca poslije toga ista ekipa sportaša i stručnog tima Hrvatskog parataekwondo saveza otputovala je prije četiri dana na Europsko prvenstvo u tehničkim disciplinama u Innsbruck (Austrija) i oduševila Europu svojim izvedbama. Unatoč silnim problemima, desetkovani bolestima i umorom Hrvatska parataekwondo reprezentacije se okitila prvim mjestom i titulom Europskih prvaka.

Prije samog odlaska provedeni su evaluacijski testovi u spremnosti sportaša koje je zamislila i provela direktorica i izbornica za tehničke discipline Martina Peranović, s trenerom reprezentacije Matijom Sorom.

Pridonijeli su im treneri: Kristijan Škravan, Daniel Bursać, Jerneja Bambić i Anton Maras, uz podršku trenerice i nacionalne asistentice Viktorije Mihalić i nacionalnog asistenta Josipa Šteke. Testovi i treninzi su provedeni u tri ciklusa gdje su odabrano 16 najboljih u Hrvatskoj u svim kategorijama.

image

Hrvatski osvajači medalja u parataekwondou

Svojim znanjem i stručnošću stručni tim Hrvatskog parataekwondo saveza je odabrao najbolje što se pokazalo na Svjetskom i Europskom prvenstvu.

Osvajači medalja na SP-u u Meksiku i EP-u u Austriji su:

Daniela Topić (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Ivona Budišćak (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Tihana Preksavec (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Karla Lukać (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Biserka Sambol (zlato na EP-u, bronca na SP-u), Senada Halilčević (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Leon Božo Škravan (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Roko Boduljak (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Mateo Škara (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Domagoj Vujičić (zlato na EP-u, zlato na SP-u), Mario Komorčec (srebro na EP-u, srebro na SP-u), Filip Cimaš (srebro na EP-u, srebro na SP-u), Viktor Gligo (bronca na EP-u) te Bruno Živković (bronca na EP-u, srebro na SP-u).

Povijest je ispisana time što nikada nitko u parataekwondou u tehničkim disciplinama nije napravio ovakve rezultate. Ovo je jedna generacija sportaša koja je napravila uspjeh koji se ne zaboravlja, nešto što ćemo pamtiti za života. Ispisali su povijest i učinili nešto što živi vječno.

U pripremi i pratnji ovih vrhunskih sportaša na Europskom prvenstvu su bili Martina Peranović, direktorica i izbornica za tehničke discipline Hrvatskog parataekwondo saveza,

Kristijan Škravan, trener i Predsjednik Hrvatskog parataekwondo saveza, Matija Soro, trener reprezentacije, Mario Rendulić, trener i izbornik za borbene discipline, Jerneja Bambić, trener, Daniel Bursać, trener te Viktoria Mihalić, nacionalni asistent Hrvatske parataekwondo reprezentacije.

Linker
02. svibanj 2024 13:26