ROBYN BECK Afp
PRVA REAKCIJA

Wilder završio u bolnici nakon bolnog poraza: ‘Nije Fury nabio toliku kilažu da bi bio baletan...‘

Britanski 33-godišnji boksač Tyson Fury obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji
Piše: SN, HinaObjavljeno: 10. listopad 2021. 09:45

Zadržao je WBC pojas nokautiravši 35-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera u 11. rundi.

Bila je to njihova treća borba i druga uzastopna pobjeda Furyja koji je tako ostao neporažen. U svojoj 32. profesionalnoj borbi došao je do 31. pobjede uz jedan neodlučeni ishod iz prve borbe protiv Wildera 2018. Amerikancu je ovo bio drugi poraz u 45. borbi te je ostao na 42 pobjede od kojih je 41 postigao nokautom ili prekidom.

Wilder je usprkos porazu ostavio sjajan dojam u ringu, rušio je Furyja u nekoliko navrata i pokazao srce ratnika. Nakon samoga meča u kojem je rušen tri puta Wilder je prevezen u bolnicu, javlja ESPN +. Tamo će obaviti potrebne testove kao mjeru predostrožnosti.

image
ROBYN BECK Afp

"Dao sam sve od sebe, ali nisam bio dovoljno dobar. Nisam siguran što se dogodilo. Znao sam da na treninzima radi neke stvari i isto tako sam znao da nije nabio toliku kilažu da bi bio baletan. Došao je, naslonio se na mene, približio se i iskoristio priliku", rekao je Wilder u prvoj reakciji nakon meča.

U vrlo atraktivnoj borbi Wilder je bio agresivniji na početku i bodovno osvojio prvu rundu, ali se Fury vrlo brzo nametnuo i u trećoj rundi snažno uzdrmao Amerikanca koji je prvi put bio u nokdaunu, ali se uspio održati na nogama do kraja runde.

image
ROBYN BECK Afp

Kad se činilo da će Britanac krenuti po pobjedu u četvrtoj rundi, dogodio se preokret. Wilder se oporavio i pred kraj runde dvaput poslao Furyja na pod. No, britanski teškaš je izdržao do kraja runde i nakon toga preuzeo kontrolu meča, polako umarajući Wildera koji se sve teže držao na nogama.

U devetoj rundi je liječnik morao prosuditi hoće li Wilder biti sposoban za nastavak borbe zbog otekline na oku. U desetoj rundi je sudac u ringu ponovno odbrojavao Wilderu, da bi u 11. rundi, nakon serije aperkata i krošea, Fury po posljednji put poslao Wildera na pod, nakon čega je sudac prekinuo borbu.

"Kako možeš reći da sam varao kada u srcu znaš, kao i cijeli svoj tim, da sam pobijedio pošteno? Postoje loši gubitnici u boksu, on nije ni prvi, a neće biti ni zadnji. Ja sam se ponašao kao gospodin tijekom karijere i to je sve što mogu napraviti kao čovjek", zaključio je Fury.

Linker
17. travanj 2024 14:15