Dražen Pinević, voditelj Siniša Sušec i Ivan Čupić u studiju Hanza Medije

 HANZA MEDIA TV
SPORTCAST

‘Želim to zlato, zato sam se vratio Hrvatskoj! A tako bih volio i dobiti te Francuze usred Pariza... ‘

‘Pobjeda u finalu Olimpijskih igara nad domaćinom. To bi bio moj igrački oproštaj iz snova!‘
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 15. prosinac 2021. 17:33

Prošao je put od Metkovića do trostrukog klupskog prvaka Europe, u rukometu je vidio i osvojio sve, ali i u 36. godini života jedan je od stožernih igrača PPD Zagreba. Genetika, treninzi, prehrana ili nešto četvrto, ni sam nije siguran, ali na terenu djeluje kao da je barem deset godina mlađi. Nešto poput jednog od svojih sportskih idola, Luke Modrića.

Zapravo, vidio je sve, ali osvojio je gotovo sve. Samo mu još jedna medalja nedostaje - zlato s reprezentacijom. Ivan Čupić, čovjek koji može stati u istu rečenicu s našim najvećim desnim krilima u povijesti (Smailagić, Džomba...) u podcastu Sportskih novosti otkrio je koji mu je najveći motiv u smiraj karijere:

image

Ivan Čupić

HANZA MEDIA TV

- Toliko puta su nas ti Francuzi koštali zlata, zbog njih u čudnim okolnostima nismo išli niti na zadnje Olimpijske igre, pa bih tako volio dobiti ih na Igrama usred Pariza 2024. godine i to u finalu! Nakon toga mogu mirno objesiti kopačke o klin i reći: To vam je za onih sto poraza koje smo doživjeli od vas!

Bio bi to idealni kraj karijere, ali ne i oproštaj od rukometa: - Čupko može postati veliki trener, ustvrdio je naš novinar Dražen Pinević, čovjek koji cijeli život prati rukomet i koji je također sudjelovao u našem podcastu. - Prije deset godina mislio da sam da nikad neću moći biti trener, ali promijenio sam mišljenje, namjeravam se time baviti nakon što prestanem igrati, prisnažio je Čupić.

Prije svega toga čeka nas siječanjski Euro u Mađarskoj i već u uvodu vrlo teška skupina. Stari prijatelji Francuzi, puno bolja Srbija nego prijašnjih godina i neugodna Ukrajina. Dvije od četiri ekipe idu u drugi krug. Sportski je sanjati zlato, ali...

- Ali, moramo biti realni. U prijateljskom dvoboju protiv Slovenije vidjelo se da najviše problema imamo u obrani, tu se moramo znatno poboljšati. Ovo je nova momčad koja može biti iznenađenje Eura, ali i u pozitivnom i u negativnom smislu, analizirao je Pinević.

image

Dražen Pinević

HANZA MEDIA TV

Čupić se također nije želio razbacivati velikim riječima uoči tog natjecanja, umjereni je optimist, ali u jednu je stvar siguran: - Izbornik Hrvoje Horvat pravo je rješenje nakon Line Červara! Posebno u tandemu s Ivanom Balićem, najvećim igračem s kojim sam ikad dijelio svlačionicu i čovjekom koji vidi neke sdtvari koje nitko drugi ne vidi...

Razgovaralo se, naravno, i o preporodu PPD Zagreba u drugom dijelu jesenske sezone Lige prvaka, realnim šansama za prolazak skupine, raskošnom talentu iz Metkovića i rođaku Darija Srne, Zvonimiru Srni, koji bi za koju godinu trebao postati i jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije, ali i sve težoj financijskoj situaciji u kojoj se nalaze gotovo svi hrvatski klubovi (isključujući dijelom nogomet!), što se posljedično odražava i na uspjehe reprezentacija. A perspektiva nije baš ružičasta, dapače...

Pogledajte podcast:

Linker
18. travanj 2024 15:18