K1 i Boks

Spence pobijedio Garciju i obranio titule u prvom meču nakon teške prometne nesreće: 'Ovo je nestvarno'

Errol Spence Jr i Danny Garcia
 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Okršaj u Teksasu s tribina je pratilo nešto više od 16 tisuća gledatelja

Errol Spence Jr. (27-0) uspješno se vratio u ring i u svom prvom meču nakon prošlogodišnje prometne nesreće pobijedio Dannyja Garciju (36-3).

Spence je na AT&T stadionu u Teksasu pred nešto više od 16 tisuća gledatelja, koliko su dozvoljavale epidemiološke mjere, obranio svoje WBC i IBF titule u velter kategoriji.

Sva tri suca bodovala su meč u korist 'The Trutha' (117-111, 116-112 i 116-112) koji je protiv bivšeg prvaka u dvije težinske kategorije upisao svoju 27. pobjedu iz isto toliko nastupa.

"Ovaj trenutak je nestvaran. Sanjao sam da se samo vratim iz one nesreće i mislim da sam izgledao prilično dobro nakon pauze od nekih godinu i pol dana. Bilo je tu malo 'ring rusta', malo sam se i umorio, ali riješio sam se paučine i bit ću već na ljeto spreman za novi meč", rekao je Spence nakon borbe u razgovoru s FOX Sportsom.

Nakon meča se oglasio i Garcia:

"Večeras je bio bolji. Nemam isprika. Bila je to teška i čvrsta borba u kojoj je on dobro koristio svoj prednji direkt. Dao sam sve od sebe i ponosan sam", komentirao je bivši svjetski prvak.

ARLINGTON, TEXAS - DECEMBER 05: (L-R) Errol Spence Jr. after a unanimous decision against Danny Garcia during their WBC & IBF World Welterweight Championship fight at AT&T Stadium on December 05, 2020 in Arlington, Texas.   Ronald Martinez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Errol Spence Jr

Linker
16. travanj 2024 14:13