UFC

Srušila je rekord Ronde Rousey, a za vikend ga ide dodatno popraviti: 'Nije tajna što je moj plan'

Gillian Robertson
 Instagram
Ispred Gillian Robertson je borba u kojoj će tražiti petu UFC pobjedu prisiljavanjem na predaju

Gillian "Savage" Robertson svakako je jedna od zanimljivijih borkinja na trenutnom UFC rosteru. Na mala je vrata 25-godišnjakinja iz Kanade došla u UFC, a jednako tako je ispod radara došla do svog trenutnog statusa. Preko Ultimate Fightera, u kojem je bila tek 15. postavljena borkinja koja je poznavala tek borbu u parteru, polaka je gradila svoj put. U UFC-u je tako do sada upisala pet pobjeda i dva poraza, a zanimljivo je kako je svih pet pobjeda ostvarila prekidom.

Ovog vikenda ponovno će u Octagon. Drugi put ove godine, nakon što je u lipnju savladala Courtney Casey. Protivnica će joj biti Brazilka Poliana Botelho. Nije to protivnica kakvoj se Gillian nadala, no glavno joj je nastupiti.

"Očekivala sam rangiranu protivnicu, ali koga god stave ispred mene sam spremna. Idem borbu po borbu i kad se budem borila protiv prvakinje ću moći reći da sam pobijedila sve u diviziji. Moram se dokazati i tako gledam na to pa je ovo savršena borba za mene. Zapravo sam se trebala boriti malo ranije, ali protivnica me je odbila. No, kako sam netko tko se želi boriti tri ili četiri pute godišnje, ovo mi je sjajno došlo", rekla je Gillian u razgovoru za BJPenn.com, odmah kratko dodavši koja će joj biti strategija:

"Nije tajna što je moj plan. Generalno, svaka borba za mene je utrka prema grlu moje protivnice. Uvijek gledam na to da što prije dođem do gušenja s leđa i želim da sve protivnice znaju kako je to nešto što će im se dogoditi te što ne mogu zaustaviti."

Gillian je posljednju borbu upisala pobjedu prisiljavanjem na predaju, čime je postala jedina borkinja u UFC povijesti koja je na taj način slavila četiri puta. Ovog vikenda ide po petu takvu pobjedu, motivirana time što je po tom kriteriju nadmašila i Rondu Rousey. Što se tiče ukupnog broja pobjeda prekidom, tu se na prvom mjestu nalazi Amanda Nunes s osam.

"Da, svojom posljednjom borbom sam došla do najviše pobjeda u povijesti UFC-ove ženske muha kategorije i do najviše pobjeda prisiljavanjem na predaju. Nadmašila sam Rondu Rousey i zbog toga je to još posebnije za mene. Ona je zapravo otvorila vrata ženama u UFC-u", ponosna je Gillian na svoje postignuće, ali tu ne namjerava stati.

Pobjedom u idućoj borbi namjerava učvrstiti svoje mjesto unutar Top 15 borkinja kategorije, ali i dokazati kako konstantno napreduje. Ambicije su joj naravno šampionske.

"Nisam ni blizu zbog maksimumu, zapravo sam tek na početku i svaki dan naučim nešto novo. Tek sad postajem zapravo borkinja jer sam do sada bila jiu-jitsu cura. Od sada ćete od mene viđati puno više udaraca i hrvanja. Polako sve to stvaram u jednu cjelinu", zaključila je još Gillian.

Linker
09. travanj 2024 12:12