K1 i Boks

Sutkinji 'prekipjelo' s Adrienom Bronerom: Bivšeg prvaka četiri kategorije poslala iza rešetaka

Adrien Broner
 screenshot/YouTube
Nakon Instagram objave koja se kosi s onim što je tvrdio sudu, Adrien Broner završio je iza rešetaka

Bivši svjetski boksački prvak u čak četiri različite kategorije, nekada prozivan najvećim potencijalom svjetskog boksa, Adrien Broner, nakon posljednjeg je posjeta sudu završio u pritvoru. Sutkinja ga je tamo poslala zbog toga što se jedna od njegovih posljednjih Instagram objava kosi s onim što je on istom tom sudu tvrdio.

Riječ o slučaju koji se nastavlja na incident iz 2018. godine, kad je Broner u noćnom klubu fizički napao ženu koju nije poznavao. Tim putem osuđen je na dvije godine uvjetne kazne, no žrtva je podigla i privatnu tužbu kojom je na sudu izborila odštetu od 830 tisuća dolara. Bilo je to u prosincu prošle godine, a Broner navedeni iznos još uvijek nije platio.

Prošli je mjesec Broner sudu donio papirologiju kojom dokazuje kako na računu posjeduje tek 13 dolara te kako nije u mogućnosti platiti spomenuti iznos. Sad se na sudu našao nakon što je prije nekoliko dana na Instagram postavio video objavu na kojoj se nalazi velika količina novca. Sutkinja Nancy Russo se pozvala na tu objavu te je zatražila objašnjenje.

"Gospodin Broner se neprestano suprotstavljao svakoj odluci ovog suda. Njegova igra danas je gotova", rekla je sutkinja.

Broner je, s druge strane, pokušavao dokazati porijeklo velike svota novca kakva je prikazana u videu.

"Odgovaram na vaša pitanja. To je ono što sam imao kod sebe. Imam bogate prijatelje koji se brinu za mene. Novac koji ste vidjeli na objavi mi je poslan od mojih prijatelja", rekao je Broner, da bi uslijedilo pitanje zašto mu novac šalju te koji su prijatelji u pitanju.

"Ja imam veliko srce. Mogu vam to i dokazati. Kad sam imao novca, svi su me pitali da im dam i ja bih im ga dao. Sad oni vide da sam ja u problemima pa će mi ga dati ako ga zatražim. To su moji prijatelji. Mogu za novac pitati Gervontu Davisa, Ala Haymona, Stephena Espinozu, mogu bili koga pitati da mi da novca. Šalju mi ga bankovnim putem i ja ga trošim. Nemam svog novca. Oni mi ga pošalju, a ja ga potrošim jer trebam plaćati račune", pokušao je objasniti.

Sutkinja nije prihvatila objašnjenje nego je naložila da se Bronera otpremi u pritvor, što su organi reda i napravili. Na njegovim pravnim predstavnicima je da dokažu suprotno od onog što sutkinja vjeruje da je slučaj. Inače, Broner je tražio odgodu plaćanja do siječnja iduće godine, tvrdeći da za tada ima ugovoren meč kojim bi zaradio dovoljno za isplatu odštete. Ipak, službenog ugovaranje njegovog idućeg meča još uvijek nema.

31-godišnji Broner posljednji se put borio u siječnju prošle godine, kad je poražen od Mannyja Pacquiaoa. Svoje zvjezdane trenutke imao je od 2011. do 2015. godine. Prvo je s 22 godine postao WBO prvak polulake kategorije, da bi godinu dana kasnije uzeo WBC pojas lake kategorije. Samo šest mjeseci iza toga, odnosno u lipnju 2013. godine, pripala mu je WBA titula velter kategorije, no nju je u idućem meču izgubio od Marcosa Maidane. Bio mu je to prvi poraz u karijeri, ali zvjezdani status nije gubio. U listopadu 2015. godine tako je došao i do WBA titule poluvelter kategorije. S navršenih 26 godina iza sebe je imao svjetsku titulu u čak četiri različite kategorije. No, ponašanje izvan sporta već tada mu je bilo problematično te se priča kako je po američkim noćnim klubovima potrošio milijune dolara. U jednoj večeri znao bi ostaviti i par stotina tisuća. U svibnju ove godine rekao je da se neće boriti ukoliko mu netko ne može isplatiti deset milijuna dolara te da će se posvetiti glazbenoj karijeri.

Pravni problemi su mu počeli 2016. godine te već postoji impresivna lista njegovih nedjela, od gušenja konobarice u prepunom baru, do situacije kad je nokautirao fana koji je tražio autogram i fotografiju. Nije mu strano niti vrijeme u pritvoru, no svaki put do sada je brzo izlazio uz jamčevinu. Vidjet ćemo hoće li ga ova sutkinja uspjeti tamo dulje zadržati.

Linker
20. travanj 2024 03:26