UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Bez sumnje najbolji ovogodišnji Fight Night

 UFC
Pred nama je UFC Vegas 11, priredba sjajnog glavnog programa koji sadrži čak šest borbi

Prije nego što UFC-ova mašinerija, nakon gotovo dva izuzetno aktivna mjeseca u Las Vegasu, ponovno krene put Abu Dhabija i Fight Islanda, preostala je još jedna priredba unutar njihovog APEX kompleksa. Fight Night 178 ili UFC Vegas 11, kako god ga želite nazvati, predvodi borba Colbyja Covingtona i Tyrona Woodleya u velter kategoriji, no cijeli program je već na sam pogled pravi melem za oko pravog malo ozbiljnijeg i upućenijeg MMA fana.

Borba koja se čeka dvije godine

Borba Tyrona Woodleya i Colbyja Covingtona je već dvije godine "war in the making", kako bi to opisali američki borilački novinari. Još otkako je Woodley bio pravi, a Covington privremeni prvak, njihov rivalitet krenuo se stvarati. No, nakon što UFC nije imao strpljenja pričekati Covingtona te mu je oduzeo pojas, a u borbu s Woodley poslao Darrena Tilla, sve je malo utihnulo. Sve do prošlog ljeta, kad je Woodley već ostao bez pojasa, a Covington bio jednu borbu od napada na isti. Borba se niti tada nije ugovorila, a u međuvremenu je Covington savladao Robbieja Lawlera, nakon čega je poražen u borbi za titulu od Kamarua Usmana, dok je Woodley u prvoj borbi nakon što je ostao bez titule uvjerljivo poražen od Richarda Burnsa. No, ova borba je nova priča, posebno ako znamo koliko će obojica, zbog svega što je do sada izrečeno između njih, biti motivirani za ostaviti što bolji dojam te na kraju za doći do pobjede. Covington je veliki favorit i po mnogima će sve osim njegove uvjerljive pobjede biti iznenađenje, ali Woodley ima namjeru dokazati kako još uvijek posjeduje dovoljno municije.

Sunaslovna borba koja ni u kom slučaju ne može biti dosadna

Donald Cerrone i Niko Price sudionici su sunaslovne borbe i sama njihova imena garantiraju prije svega dobar show. Obojica su daleko od posljednjih rezultata s kojima bi bili zadovoljni pa će iz tog razloga biti i posebno motivirani odraditi sve što je potrebno da bi im sudac podigao ruku u zrak. Legendarni Kauboj ponovno će dostići kolegu Jima Millera na vrhu liste boraca s najviše UFC nastupa, ali će također pokušati još više učvrstiti svoju poziciju kao borac s najviše pobjeda, najviše pobjeda prekidom te najviše osvojenih bonusa u UFC povijesti. Price je borac s možda i najluđim načinima završavanja borbi, što je znak da Cerrone mora posebno pripaziti i to u svakoj situaciji, da njegov protivnik iz rukava ne bi izvukao nešto neočekivano, a ujedno i vrlo ubojito.

Nova borba borca trenutno najvećeg "hypea" i novi nastupi borca i borkinje nekad velikih "hypeova"

Mnogima će najzanimljivije biti popratiti što će učiniti Khamzat Chimaev u borbi protiv iskusnog i prekaljenog Geralda Meerscharta. Chimaev je oduševio s dvije pobjede unutar deset dana, ostvarene na Fight Islandu, a u ovoj će borbi pokušati osigurati okršaj protiv Demiana Maije, koji je poželio, a UFC mu ga obećao ugovoriti. No, prvo u ovoj borbi mora potvrditi kako je uistinu toliko dobar koliko mnogi smatraju.

Najbolje upozorenje za Chimaeva i što mu se može dogoditi jednim slabijim nastupom je Johnny Walker, koji također nastupa na ovoj priredbi. Brazilski poluteškaš sve je oduševio s ekspresne tri nokaut pobjede kojima je startao UFC karijeru. Kad je već glasno razmišljao o borbi protiv Jona Jonesa, dogodio mu se teški poraz od Coreya Andersona, a nakon toga je bolji od njega bio i Nikita Krylov. Sad ga čeka Ryan Spann, borac koji je slavio u sva četiri dosadašnja UFC nastupa, no oko sebe ipak nije stvorio pažnju kao njegov subotnji protivnik, iako se također radi o izuzetno talentiranom i opasnom borcu.

Možda malo manje bolno gašenje hypea je iza Mackenzie Dern. Nju je u listopadu prošle godine pomalo neočekivano savladala Amanda Ribas, no taj poraz danas je puno manje problematičan nego onda, nakon što se dokazalo kako je Ribas borkinja svjetske klase koja polako korača prema samom vrhu kategorije. Dern, koja je inače najtrofejnija grapplerica u povijesti, se nakon tog poraza vratila pobjedom protiv Hannah Cifers, a sad ju čeka borkinja od koje je više UFC nastupa upisala tek Angela Hill. Riječ je o Randi Markos, koja će po 15. put u Octagon, a do sada je upisala šest pobjeda, sedam poraza i jednu neodlučenu borbu. Također je doživjela poraz od Ribas, a to joj je ujedno i posljednji ubilježeni nastup.

Glavni program otvorit će još jedan neizmjerno talentirani te jednako tako atraktivni borac, a to je Kevin Holland, kojeg čeka borba protiv opasnog udarača, Darrena Stewarta.

Na uvodnom programu pratit ćemo novi nastup bosansko-hercegovačkog borca Mirsada Bektića, kojem će se suprotstaviti Damon Jackson.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u noći sa subote 19. rujna na nedjelju 20. rujna. Uvodni program bi prema trenutnom rasporedu trebao krenuti u subotu, u 23 sata te on sadrži ukupno sedam borbi. Glavni program od šest borbi trebao bi krenuti u 2 sata iza ponoći. Priredba se održava bez prisutne publike unutar UFC-ovog APEX kompleksa u Las Vegasu.

UFC Fight Night: Covington vs. Woodley

Glavni program

Velter: Colby Covington vs. Tyron Woodley
Velter: Donald Cerrone vs. Niko Price
Srednja: Khamzat Chimaev vs. Gerald Meerschaert
Poluteška: Johnny Walker vs. Ryan Spann
Ženska slamka: Mackenzie Dern vs. Randa Markos
Srednja: Kevin Holland vs. Darren Stewart

Uvodni program

Perolaka: Mirsad Bektić vs. Damon Jackson
Ženska muha: Mayra Bueno Silva vs. Mara Romero Borella
Muha: Jordan Espinosa vs. David Dvořák
Ženska bantam: Jessica-Rose Clark vs. Sarah Alpar
Bantam: Journey Newson vs. Randy Costa
Bantam: Andre Ewell vs. Irwin Rivera
Perolaka: Darrick Minner vs. T.J. Laramie
Bantam: Tyson Nam vs. Jerome Rivera

Linker
12. travanj 2024 14:56