UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Sudar neporaženih i potraga za Jonesovim nasljednikom!

UFC 253 poster
 Twitter (UFC)
UFC 253 je pred vratima, noć u Abu Dhabiju donosi čak dva meča za titulu

Nakon osam priredbi u lasvegaškom APEX kompleksu, UFC se ponovno vratio na svoj 'Fight Island', odnosno u Flash Forum dvoranu na Otoku Yas.

I ovoga puta će Dana White i društvo sa stilom otvoriti novu seriju borilačkih događaja u Abu Dhabiju. Naime, u ranim nedjeljnim satima u glavnoj borbi UFC-a 253 za pojas u srednjoj kategoriji obračunat će se aktualni prvak Israel Adesanya (19-0) i njegov izazivač Paulo Costa (13-0). Dvoboj je to kakav još nikad nismo vidjeli u povijesti UFC-a, barem ako pogledamo statistiku oba borca i prepoznamo da je ovo prvi meč za naslov prvaka u kojem i prvak i izazivač imaju isključivo pobjede u svojim dosadašnjim profesionalnim nastupima.

Adesanyi i Costi zajedničko je i to da obojica u ovaj meč ulaze nakon pobjeda nad legendarnim Kubancem Yoelom Romerom. Naime, upravo je preko Romera Costa zacementirao poziciju prvog izazivača, dok je 'The Last Stylebender' u susretu s UFC-ovim veteranom upisao svoju prvu obranu pojasa kojeg je na spektakularan način ranije preoteo od Roberta Whittakera.

Predsjednik UFC-a Dana White već je više puta istaknuo kako ovaj okršaj ima sve da postane najbolja borba godine, a slavni komentator Joe Rogan nedavno je zaključio da je pred nama "najuzbudljivija borba za naslov prvaka u srednjoj kategoriji".

'Hype' je, očito, uspješno odrađen. Fanovi su nestrpljivi, a tko će odnijeti pobjedu znat ćemo već krajem ovoga tjedna.

Traži se Jonesov nasljednik

UFC 253 donosi nam još jednu borbu koja donosi pojas kao nagradu. Naime, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dobit ćemo nasljednika Jona Jonesa, a u bitku za upražnjenu titulu poluteške kategorije ući će bivši izazivač Dominick Reyes (12-1) i Poljak Jan Blachowicz (26-8).

Reyesu će ovo biti prvi meč nakon kontroverzne odluke koja ga je koštala pobjede nad Jonesom, a ujedno i prvi nakon jedinog poraza kojeg je doživio u svojoj dosadašnjoj karijeri. S druge strane, Blachowicz u Flash Forumu lovi četvrtu pobjedu u nizu te u Octagon ulazi po prvi put nakon što je u veljači brutalno nokautirao Coreyja Andersona.

Spomenimo i da ćemo iste večeri u kavezu vidjeti legendarnog Diega Sancheza pred kojim je meč s 26-godišnjim Australcem Jakeom Matthewsom. Ovoga vikenda nastupa i Aleksa Čamur. Mladog borca srpskog porijekla, a ujedno i trening partnera teškaškog prvaka Stipe Miočića, u kavezu će dočekati Amerikanac William Knight. Sudar je to boraca koji su do najveće pozornice stigli preko 'Dana White's Contender Seriesa'.

Kada počinje UFC 253?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će već u 01.00 iza ponoći, dok glavni dio programa starta tri sata kasnije.

UFC 253 popis borbi:

Israel Adesanya vs. Paulo Costa - za titulu u srednjoj

Dominick Reyes vs. Jan Blachowicz - za titulu u poluteškoj

Kai Kara France vs. Brandon Royval

Ketlen Vieira vs. Sijara Eubanks

Hakeem Dawodu vs. Zubaira Tukhugov

Uvodne borbe:

Brad Riddell vs. Alex da Silva

Diego Sanchez vs. Jake Matthews

Shane Young vs. Ludovit Klein

William Knight vs. Aleksa Čamur

Juan Espino vs. Jeff Hughes

Khadis Ibragimov vs. Danilo Marques

Linker
19. travanj 2024 16:10