UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Borba za izazivača koja to možda ipak nije

 UFC
Drugi tjedan nakon povratka u Las Vegas, UFC donosi program predvođen sjajnom poluteškaškom borbom

Samo tjedan dana prije nego što će ući u Octagon te nakon što su cijele pripreme odradili s mišlju da je pobjeda vrijedna napada na titulu UFC-ove poluteške kategorije, Thiago Santos i Glover Teixeira saznali su da to ipak neće biti tako. Odnosno, pobjednik borbe sigurno neće postati idući izazivač.

Ukratko, otkako je Jan Blachowicz osvojio titulu, govorilo se kako bi upravo pobjednik glavne borbe UFC Fight Nighta 182 trebao biti njegov prvi izazivač. No, proteklog vikenda potvrđeno je kako će se Blachowicz za titulu boriti protiv Israela Adesanye. Sigurno je to nešto što neće dobro utjecati na brazilski dvojac, no oni nemaju izbora. U ovakvoj situaciji poraz još više udaljuje onog koji ga doživi od napada na titulu, dok se s pobjedom barem ostaje u ozbiljnim kombinacija. Tko zna, možda i neće trebati još koji trijumf, samo malo strpljenja da Blachowicz i Adesanya prvo odrade svoje.

Što je najvažnije za znati?

Osim gore navedenih podataka, ova glavna borba donosi i povratak Thiaga Santosa nakon 16 mjeseci i ozljeda oba koljena koje je doživio u borbi za titulu protiv Jona Jonesa. U toj je borbi unatoč porazu ostavio sjajan dojam i mnogi ga nakon Jonesovog odlaska zapravo smatraju glavnim kandidatom za vladavinu kategorijom. Prvi korak prema tome je pobjeda protiv sjajnog veterana koji proživljava novu mladost.

Veterana ćemo pratiti i u sunaslovnoj borbi. Andrei Arlovski nema namjeru još neko vrijeme stati. Nakon svibanjskog trijumfa protiv Felipea Linsa, ovog će puta pokušati zaustaviti uzlet kanadskog borca Tannera Bosera, koji je oduševio u svoja dva "post lockdown" nastupa. Te dvije borbe zapravo predstavljaju imenima svakako najzvučnije oglede, uz borbu Claudije Gadelhe i Yan Xianan koja će glavni program otvoriti.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u UFC-ovom APEX kompleksu, a sve započinje u nedjelju 8. listopada, u 1 sat i 30 minuta iza ponoći. Za tada je predviđen uvodni program na kojem bi se trebalo održati pet borbi. Glavni program sadrži također pet borbi i zakazan je za 4 sata.

Na koja imena posebno pripaziti?

Ime na koje je potrebno posebno pripaziti svakako je Raoni Barcelos (15-1, 4-0 UFC), 33-godišnji Brazilac koji je potvrdio kako ima što ponuditi u UFC-ovoj perolakoj kategoriji. Svoju petu pobjedu u promociji tražit će protiv Khalida Tahe. Njihova borba nalazi se u sredini glavnog programa. Sve impresivniji 24-godišnji "srednjaš", Brendan Allen (15-3, 3-0 UFC), nastavak svog za sada impresivnog UFC puta tražit će preko Iana Heinischa.

Još jedan sjajan borac perolake kategorije koji će tražiti petu pobjedu u petom UFC nastupu je Giga Chikadze. Samo mjesec dana nakon što je posljednji put nastupio, sjajnog gruzijskog kickboksača sad čeka debitant Jamey Simmons. Vrijedan spomena je i novi nastup iskusnog Darrena Elkinsa protiv Urugvajca Luiza Eduarda Garagorrija, kao i povratak u Octagon Maxa Griffina, koji bi se mogao čak boriti i za ostanak u promociji.

UFC Fight Night: Santos vs. Teixeira - Popis borbi

(-93 kg) Thiago Santos vs. Glover Teixeira
(+93 kg) Andrei Arlovski vs. Tanner Boser
(-61.5 kg) Raoni Barcelos vs. Khalid Taha
(-84 kg) Ian Heinisch vs. Brendan Allen
(-52.5 kg) Cláudia Gadelha vs. Yan Xiaonan

(-84 kg) Trevin Giles vs. Bevon Lewis
(-66 kg) Giga Chikadze vs. Jamey Simmons
(-77 kg) Max Griffin vs. Ramiz Brahimaj
(-66 kg) Darren Elkins vs. Luiz Eduardo Garagorri
(-93 kg) Marcos Rogério de Lima vs. Alexander Romanov

Linker
15. travanj 2024 13:51