'LOMU' ŠALJE U DRUGU KATEGORIJU

Teofimo Lopez: 'Revanš protiv Lomachenka nije potreban, pobijedio bih ga idućih sto mečeva'

Trostruki svjetski boksački prvak lake kategorije nije zainteresiran za revanš protiv Ukrajinca
Teofimo Lopez
 screenshot/YouTube

Nešto više od mjesec dana prošlo je otkako je 23-godišnji Teofimo Lopez savladao Vasyla Lomachenko, postavši tim putem svjetski prvak lake kategorije prema tri od četiri elitne boksačke organizacije. Pojas mu je dala i ona četvrta (WBC), no njihov "franchise" pojas ne može ga činiti njihovim prvakom sve dok je onaj pravi kod Devina Haneya. Ipak, tri pojasa svakako ga čine novim vladarom kategorije do 61.2 kilograma.

Dojmovi nakon meča su se slegnuli i polako svi prihvaćaju mladog boksača iz Brooklyna kao novog prvaka. On je uvjeren da je dokazao kako je to postigao zasluženo te smatra kako je zapravo otvorio vrata novoj generaciji boksača.

"Mislim da sam svima dokazao kako sam najbolji. Puno smo pričali, ali smo sve potkrijepili. Te večeri sam pokazao kako sam istinski šampion i kako sam došao preuzeti ovu igru. Mislim da sam zapravo ja probio barijeru za nove generacije koja je predugo tamo stajala", rekao je Lopez u podcastu Briana Custera.

Mnogi bi ipak voljeli vidjeti revanš protiv Lomachenka, posebno oni koji smatraju kako je Ukrajinac u meč ušao s lošom taktikom, zapravo bez "plana B". Ukrajinac ima puno fanova, dugo je vremena oduševljavao svojim stilom i možda uistinu nije pošteno da ga se tako lako odbaci već nakon prvog poraza. I to vrlo neizvjesnog. No, Lopez za taj meč nikako nije zainteresiran.

"Nema potrebe za tim revanšom. Možemo ponoviti meč stotinu puta i stotinu puta će Teofimo izaći kao pobjednik. Lomachenko se treba vratiti tamo gdje se osjeća bolje i gdje može održati dobru formu. Mislim kako je polulaka kategorija ono gdje bi on trebao odraditi ostatak svoje karijere", objasnio je zašto ne želi ponovno u ring s Vasylom, odnosno zašto smatra da za to nema potrebe.

Idući nastup tako bi mu trebao donijeti obranu titula, no nije isključen niti skorašnji odlazak u višu diviziju.

"Unutar šest mjeseci ili godinu dana vidim se u višoj kategoriji. Pokušavam zbog toga ostati što aktivniji. Ja sam velik boksač za kategoriju do 61.2 kilogram, a tu sam već sedam godina. Zbog toga postoji velika mogućnost da se uskoro borim u kategoriji do 63.5 kilograma. Trenutno se govori kako bih idući meč mogao imati u ožujku ili travnju. Nastup u Madison Square Gardenu moj je prioritet ovog trenutka, mjesto gdje želim odraditi idući nastup. Želim to učiniti pred fanovima, no tu je problem. Morat ćemo razgovarati s guvernerom", otkrio je planove boksač koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao 16 pobjeda iz jednako toliko mečeva, a 12 je došlo nokautom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:15