K1 i Boks

Teška kategorija boksa dobiva još jedno ogromno pojačanje

Murat Gassiev i Oleksandr Usyk
 screenshot/Youtube
Najbolji teškaši svjetskog boksa od ove godine dobivaju konkurenciju u još jednom sjajnom boksaču. Riječ je o do sada ponajboljem boksaču lakoteške kategorije, Muratu Gassievu.

26-godišnji Gassiev (26-1, 19 KO) neko vrijeme je razmišljao o toj odluci, sve dok ju nije donio sredinom prošle godine. Trebao je ljetos kao teškaš i debitirati, no ozljeda je to spriječila te ruski boksač nije odradio niti jedan meč u posljednjih godinu i pol dana. Ipak, sad je napokon došla vijest kako je njegov dugo očekivani teškaški debi ugovoren i on će se održati 29. veljače na priredbi koju predvode Mikey Garcia i Jessie Vargas.

Protivnik za njega još uvijek nije poznat, no pretpostavlja se kako će dobiti svojevrsni meč za zagrijavanje, nakon kojeg bi se mogao naći unutat Top 30 ili možda čak Top 20 teškaša svijeta. Od ovog sjajnog tehničara očekuje se kako bi mnogima mogao pomrsiti račune, posebno ako uz dobivanje mase i snage zadrži brzinu koja je jedna od njegovih jačih karakteristika.

Gassiev je pretprošle godine bio dio sjajnog World Boxing Super Series turnira lakoteške kategorije, gdje je savladao Michala Wlodarczika i Yuniera Dorticosa, da bi u finalu bio poražen od Oleksandra Usyka. Bio mu je to prvi poraz u karijeri te ujedno posljednji meč koji je do danas odradio. Gassiev inače živi u Americi gdje mu je trener Abel Sanchez, bivši dugogodišnji trener Gennadyja Golovkina. U karijeri je držao WBA i IBF titulu lakoteške kategorije.

Linker
18. travanj 2024 10:42