UFC

'To se više nikad neće dogoditi' - Masvidal opisao pregovore s UFC-om i zaprijetio 'kukavici' Usmanu

Jorge Masvidal
 Jason Silva/AGIF/ AFP
"S nekim sam stvarima završio, a s time sam se borio kroz jedan dugačak dio moje karijere..."

Jorge Masvidal imat će idućeg vikenda priliku osvojiti UFC-ov pojas u velter kategoriji, a na putu do tog uspjeha stajat će mu aktualni prvak Kamaru Usman.

Rasplet je to koji je oduševio popularnog 'Gamebreda' iz više razloga. Jedan se skriva u nešto boljim financijskim uvjetima oko kojih se već duže vrijeme nateže s UFC-om, a drugi u samoj prilici da se bori s nekim tko mu kao osoba baš i nije najbolje sjeo.

"Sretan sam i to ponajviše iz razloga što imam prilikom polomiti lice ovom liku, a onda i biti plaćen za to", ispalio je Masvidal razgovarajući s Arielom Helwanijem.

A kada se od njega zatražilo objašnjenje za takav stav prema Usmanu, Jorge je isto odmah i ponudio:

"Zar niste čuli kako govori, kako priča o svima drugima? Oko njega je sve samo negativnost i omalovažavanje drugih ljudi. On već neko vrijeme samo pljuje po meni, ali ja ne vjerujem stvarima koje govori. Znam dobro kakva je on kukavica. Poznajem ga već neko vrijeme. Prije nekakvih četiri-pet godina me tražio fotografiju, a sad glumi nekog opakog lika? Ne, ne vjerujem u to", poručuje Masvidal.

'Gamebred' je, podsjetimo, zapravo bio originalno UFC-ovo rješenje za idućeg Usmanovog izazivača, ali je, kao i obično u ovome poslu, zapelo na onom financijskom dijelu pregovora. A kako je UFC tada imao druge opcije, tako su Dana White i društvo odbili popustiti te su se okrenuli Gilbertu Burnsu. No, nekoliko tjedana kasnije sjajni brazilski borac morao je otkazati svoj nastup nakon što se pokazalo da je pozitivan na COVID-19.

Jedan takav rasplet ujedno je označio i novu priliku za Masvidala koji je sada puno zadovoljniji s onim što mu je bačeno na stol.

"Nazvali su me u petak navečer, a u subotu je pao dogovor", započeo je Masvidal odgovarati na pitanja o novim pregovorima.

"Morali smo ih slomiti. Zato neki ljudi baš i nisu bili presretni dok su objavljivali ovu vijest. Vidjelo im se to na licima. Moj tim i ja znamo što zaslužujem. S nekim sam stvarima završio, a s istima sam se borio kroz jedan dugačak dio moje karijere - neću više nikad dozvoliti da me se plati manje od onoga što vrijedim. Ne, nisam dobio baš ono što sam tražio, ali smo došli jako blizu toga", zaključio je jedan od najpopularnijih MMA boraca današnjice.

Linker
20. travanj 2024 07:03