UFC

Trener Javier Mendez: 'Khabib me šokirao, vilica mi je pala i pitao sam se što se to događa'

Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Khabib Nurmagomedov je namjeru umiroviti se uspio sakriti čak i od svog glavnog trenera

Nisu samo komentatori i svi gledatelji ostali iznenađeni i zatečeni nakon što je Khabib Nurmagomedov obznanio kako je borba protiv Justina Gaethjea bila posljednja u njegovoj profesionalnoj MMA karijeri. Namjeru svog borca nije znao niti njegov dugogodišnji trener Javier Mendez. Ako pogledate snimku Khabibove izjave nakon borbe, na Mendezovom licu itekako možete vidjeti zatečenost.

Nešto o tome kako je dočekao i reagirao na njegovo umirovljenje rekao je u razgovoru za Submission Radio. Objasnio je kako nije mogao tako što očekivati jer kroz pripreme s Khabibom o obitelji i emocijama nije niti razgovarao.

"Saznao sam to onog trenutka kad je davao izjavu nakon borbe. Vilica mi je pala i pitao sam sam sebe što se to upravo događa. Khabib mi je odradio najbolje pokeraško lice na svijetu. Niti jednom nije spomenuo ništa slično niti sam ja spominjao njegovog oca jer nisam htio pokretati tu temu i učiniti ga tužnim. Sve to bio je jedan veliki šok za mene. U početku sam si rekao da je to očev plan, u redu. Ali, onda je rekao kako je to majčin plan. Ona nije htjela da se on više bori bez svog oca i on ju je poslušao. Znate, imam veliko poštovanje prema toj odluci", rekao je Mendez, da bi nakon toga bio upitan što je o tome Khabibu rekao kasnije u svlačionici. No, odgovor nije mogao dati:

"Nakon borbe to nismo spominjali. Nisam imao potrebu pokretati tu temu. To je njegova odluka, odlučio je majci ispuniti želju. Da mi je došao i pitao me što mislim o tome, rekao bih mu, ali ovako nisam osjećao potrebu za time. U potpunosti podržavam njegovu odluku."

Uvjeren je Mendez kako je Khabibova odluka čvrsta te da ne vidi što se mora dogoditi da on svoje mišljenje promijeni.

"Osim ako iz nekog razloga ne promijeni svoje mišljenje i stav, ne vidim razlog zašto bi se on vraćao. On nije osoba koja nešto kaže bez da to uistinu misli. Osobno mislim kako je ovaj dio njegovog života završio. Naravno da je sve moguće te da bih ja volio da se on vrati, isto kao i većina fanova. No, mislim da je gotov i ja osobno ne bih imao nikakve šanse uvjeriti ga u nešto drugačije", objasnio je.

Prokomentirao je i Khabibove emocije s kraja borbe. Nakon što je savladao Gaethjea, veliki prvak kleknuo je na sredinu kaveza i dugo vremena plakao. Čak ga je i njegov protivnik zagrlio te pokušao utješiti. Zapravo, sve što se dogodilo od kraja borbe pa do napuštanja Octagona bilo je vrlo emotivno i dirljivo.

"Puno mu je to značilo, pogledajte sve suze koje je ostavio nakon borbe. Bilo je tu puno emocija, puno patnje. Zaslužio je pobjedu, a onda je ispustio sve iz sebe. Još prije borbe mi je rekao kako mu je nožni prst slomljen, ali um ne. Poznajem ga od 2012. godine i znao sam da on ne može biti slomljen dok je god jaka njegova vjera u Boga i obitelj", ustvrdio je još Mendez.

Khabib je u maniri pravog šampiona u svoju posljednju borbu unio sve što ima i to na najbolji način. Prezentirao je borilačku, a nakon borbe i sve svoje ljudstve kvalitete. Sad je pred njim nastavak posla koji je njegov otac ostavio, stvaranje novih prvaka. To znači da će on i Mendez sa statusa borca i trenera prijeći na status kolega. I nema sumnje kako ćemo Khabiba te njegove pulene i dalje viđati u American Kickboxing Academy dvorani.

Linker
24. travanj 2024 04:30