UFC

Trener smatra kako je Holly Holm jednu pobjedu udaljena od nove borbe za titulu

Holm vs. Nunes
 screenshot/YouTube
Trener Mike Winkeljohn vjeruje kako je Holly Holm samo jednu pobjedu udaljena od novog napada na UFC titulu te smatra kako je u borbi protiv Amande Nunes napravila grešku koja joj se u revanšu ne bi dogodila.

Nastavak karijere 38-godišnje bivše UFC prvakinje Holly Holm bila je tema razgovora trenera Mikea Winkeljohna s novinarom portala BJPenn.com. Nakon što je prošlog ljeta teško nokautirana u borbi za titulu protiv Amande Nunes, Holm se par mjeseci kasnije vratila pobjedom nad Raquel Pennington i trenutno se nalazi drugom mjestu ljestvice izazivačica bantam kategorije. Upravo zbog toga Winkeljohn vjeruje kako joj za novi napad na titulu treba tek jedna pobjeda.

"Ja uistinu vjerujem kako je Holly na jednu pobjedu udaljena od napada na titulu. Protiv Nunes je napravila veliku pogrešku. Svatko tko se do sada borio protiv Nunes je upao u zamku. Oduševljen sam onim što Amanda radi. No, mislim da ju je Germaine De Randamie razotkrila. Holly treba tu jednu pobjedu i ponovno će se boriti protiv nje", iznio je Winkeljohn svoje mišljenje i nadanja.

Za protivnicu ima dvije kandidatkinje. Jedna je Germaine De Randamie, posljednja bantam izazivačica koja se nalazi na prvom mjestu te Aspen Ladd na trećem. Ladd i Holm već su se trebale boriti u ožujku prošle godine, no borba je tada otkazana da bi se Holly borila protiv Amande Nunes na UFC 239 priredbi.

"Ona bi svakako voljela ponovno ugovoriti borbu protiv Germaine De Randamie. Sviđa joj se ta borba, no prije svega želi borbu za titulu. Aspen Ladd je izjavila kako je Holly pobjegla iz njihove borbe, no zapravo ju je UFC otkazao da bi se Holly mogla boriti za titulu protiv Nunes. Holly se ne sviđa njeno ponašanje tako da se želi boriti protiv Aspen. Bilo koja od te dvije borbe ima smisla."

Holm je trenutno na profesionalnom omjeru od 13 pobjeda i pet poraza. UFC prvakinja postala je u studenom 2015. godine spektakularnom pobjedom nad Rondom Rousey, no titulu je izgubila već u prvoj obrani. Nakon toga se dva puta borila za titulu perolake kategorije, no u tim borbama je upisala poraze od De Randamie i Cris Cyborg. Novi napad na titulu u bantamu napokon je dočekala prošle godine, no završilo je brutalnim nokautom.

Linker
19. travanj 2024 19:11