K1 i Boks

Tyson Fury: 'Radije bih da me iznesu na nosilima nego da protiv Wildera odradim dosadan meč!'

Tyson Fury
 screenshot/Youtube
Tyson Fury najavio je otvoreni boksački okršaj u revanšu protiv Deontaya Wildera, odnosno meč u kojem neće ići boksati na bodove uz nadu u pobjedu sudačkom odlukom. Namjeravati nokautirati ili biti nokautiran.

Tyson Fury i Deontay Wilder pri kraju su priprema za svoj veliki teškaški okršaj koji će se 22. veljače održati u Las Vegasu. Britanac i Amerikanac ponovno će odmjeriti snage 15 mjeseci nakon njihovog posljednjeg okršaja te nakon što su obojica u 2019. godini upisali po dvije pobjede. Onaj od koga će se puno očekivati svakako je Fury, koji je po mišljenju većine fanova već u prvom okršaju trebao odnijeti pobjedu. Ta pobjeda mogla bi ga ponovno vratiti na vrh i otvoriti mu opcije nekih drugih velikih mečeva.

"Imam još tri borbe na mom ugovoru s ESPN-om i nakon toga ćemo vidjeti što dalje. 31 mi je godina i kraj karijere se bliži. Nisam više 22-godišnjak koji nešto mora dokazivati. Što god se dogodilo u meču protiv Wildera, bit ću zadovoljan jer sam postigao sve što sam htio i zaradio gomilu novca. Iako, nokautirati Wildera bilo bi nešto novo, a ja volim izazove", rekao je Fury u razgovoru za Boxing Social, dodavši kako će mu pobjeda nokautom svakako biti glavni cilj:

"Zašto raditi iste stvari kao prije? Zašto ići nadboksati ga? Je li upalilo prošli put? Fanovi misle jedno, ali sudačke kartice su ono što pokazuje pravu stvar. Neodlučeno ili poraz mi je jednaka stvar i mislim da bi Wilder trebao jednako tako razmišljati. Nisam netko tko bi bio sretan da izgubi na bodove ili da mu govore kako je odradio dobar meč, kako je izgubio u sjajnom meču. Tu sam da uzmem pobjedu ili ništa. Radije bih da me iznesu na nosilima iz ringa kao poraženog, nego da cijeli meč radim na pobjedi tako da skupljam poene. To je moj stav koji me čini drugačijim."

Ovo je jedan potpuno novi Tyson Fury koji je već ranije najavljivao kako Deontaya Wildera namjerava nokautirati u prvim rundama njihovog meča. To je ishod koji apsolutno nitko ne očekuje. No, ako je Fury čovjek od riječi, onda će on napraviti sve što je u njegovoj moći da u tome uspije, a to bi značilo jedan potpuno otvoreni pristup meču. 22. veljače saznat ćemo misli li on to stvarno napraviti na taj način ili su ove izjave samo stvar taktike.

Linker
22. travanj 2024 09:41