UFC

UFC 256 zbog COVID-a ostao bez još jedne borbe

Dwight Grant
 screenshot
U manje od dva dana, UFC 256 program pao je s planiranih 13 na samo deset borbi

Nakon što je jučer zbog pozitivnog COVID-19 testa Angele Hill otkazana njena borbe protiv Tecije Torres te nakon što je, zbog istog razloga kod Karla Robersona, njegova borba protiv Dalche Lungiambule preselila na priredbu koja se održava tjedan dana kasnije, UFC 256 ostao je bez još jedne borbe. Razlog je ponovno isti, pozitivan COVID-19 test. Sve to dokazuje ono što smo već zaključili. UFC-ov "balon" u Las Vegasu više nije siguran i sreća što su do kraja godine preostale tek dvije priredbe.

Spomenuti borac koji je morao otkazati svoj nastup je Dwight Grant. Ovaj velteraš trebao se boriti protiv Lija Jinglianga, a trenutno nije poznato hoće li Kinez dobiti novog protivnika. Borba se trebala održati na uvodnom programu, a 36-godišnji Grant (10-2, 2-2 UFC) dolazio je iz poraza koji mu je u kolovozu nanio Daniel Rodriguez. Jingliang (17-6, 9-4 UFC) je u svojoj posljednjoj borbi poražen od Neila Magnyja, a u posljednjih devet nastupa ima respektabilnih sedam pobjeda.

Ako UFC ne pronađe zamjenske protivnike za Jinglianga i Torres, priredba će ostati na samo deset borbi. To je zabrinjavajuća brojka, gledajući koliko COVID problema može stvoriti i na sam dan priredbe. Nakon što su čak tri borbe one posljednje održane otkazane samo par sati prije početka programa, UFC puše na hladno. Zbog toga su program Fight Nighta koji se održava 16. prosinca već podigli na 16 borbi.

Što se tiče UFC 256 programa, definirani glavni program za sada još uvijek stoji prema planovima. Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno nastupaju u glavnoj borbi, sunaslovna je okršaj Tonyja Fergusona i Charlesa Oliveira, a tu su još ogledi Renata Moicana protiv Rafaela Fizieva, Kevina Hollanda protiv Ronalda Souze i Ciryla Ganea protiv Juniora Dos Santosa.

Linker
20. travanj 2024 22:56