UFC

UFC doveo sudionicu najkrvavije ženske borbe u povijesti, nastupa već idućeg vikenda

Julija Stoliarenko
 screenshot/YouTube
Zanimljivo pojačanje pristiglo je u UFC-ovu žensku bantam kategoriju. Riječ je o Juliji Stoliarenko

27-godišnja borkinja iz Litve, inače Invicta FC prvakinja bantam kategorije, zapravo je prihvatila priliku koja se iznenada pojavila. I to nije samo prilika za odraditi borbu u UFC-u, nego prilika da se pobjedom odmah smjesti unutar Top 10 poretka bantam kategorije. Naime, nakon što je Ketlen Vieira bila prisiljena otkazati borbu koju je 7. kolovoza trebala odraditi protiv Yane Kunitskaye, poziv je došao kod Julije Stoliarenko, a ona je bez previše razmišljanja na isti potvrdno odgovorila.

Stoliarenko je fanove oduševila borbom koju je odradila 6. ožujka ove godine. Na Invicta Phoenix Series 3 priredbi se borila protiv Lise Verzose za novu prvakinju bantam kategorije te je u njoj slavila nakon pet rundi prepunih akcije. No, nije samo akciju donijelo tih 25 minuta. Borba je zbog raznih posjekotina, ponajviše na licu Verzose, obilovala krvlju i nekoliko puta je gotovo bila prekinuta. Ipak, to se nije dogodila nego je uz ovacija fanova dočekan kraj. Litvanka je uzela pobjedu podijeljenom odlukom sudaca čime je postala nova prvakinja, no moguće da taj pojas neće braniti. Ako uspješno odradi UFC nastup, gotovo sigurno će u najvećoj svjetskoj MMA promociji i ostati. Inače, ovo će zapravo biti njen povratak, budući da je bila sudionica 28. sezone Ultimate Fightera, sezoni koja je trebala popuniti roster UFC-ove ženske perolake kategorije, gdje je došla do polufinala. Dobila je nakon toga priliku na finalnoj priredbi, no nakon poraza od Leah Letson joj nije ponuđen ugovor. Nakon toga je četiri borbe uz četiri pobjede odradila u Europi, nakon čega je došao poziv Invicte, a na račun borbe u toj promociji i poziv za novu priliku u UFC-u.

Posao joj neće biti niti približno lak budući da ju čeka Yana Kunitskaya, bivša izazivačica za UFC titulu perolake kategorije. Nakon što istu nije uspjela osvojiti, odnosno nakon što je poražena od Cris Cyborg, ona se spustila u bantam. Tamo je ostvarila niz dobrih rezultata te je trenutno osma borkinja ljestvice izazivačica. U posljednjem nastupu poražena je od Aspen Ladd. Mnogi ne znaju kako je riječ o djevojci jednog od najboljih UFC-ovih poluteškaša, Thiaga "Marreta" Santosa. Ovo će zapravo biti borba bivše i sadašnje Invicta prvakinje bantam kategorije.

Kao što je gore već navedeno, borba se održava 7. kolovoza u APEX kompleksu, na UFC Fight Night 174 priredbi. Glavna borba iste teškaški je okršaj između Derricka Lewisa i Alexeija Oleinika.

Linker
15. travanj 2024 13:39