UFC

UFC FN 158: Cerrone i Gaethje kandidiraju za borbu godine, Krylov protiv velikog Teixeire

UFC Fight Night 158
 UFC
U subotu 14. rujna na rasporedu je treći od čak 12 UFC evenata u nizu, bez ijednog vikenda odmora. Program Fight Nighta u Vancouveru, koji na svom programu sadrži šest glavnih i šest uvodnih borbi, predvodit će Donald Cerrone i Justin Gaethje.

Donald Cerrone (36-12, 23-9 UFC) čovjek je koji će borbom protiv Justina Gaethjea (20-3, 3-2 UFC) postati čovjek s najviše odrađenih UFC borbi. Zapravo, izjednačit će se s Jimom Millerom po tom kriteriju. No, Donald Cerrone je čovjek s najviše UFC pobjeda, najviše pobjeda prekidom i najviše zarađenih bonusa. A čini se kako će tako ostati još neko vrijeme. Što se tiče Justina Gaethjea, on još uvijek nije došao do takvih brojeva jer je odradio tek pet borbi u UFC-u. No, unutar njih zaradio je nevjerojatnih šest bonusa. Kad se on bori gotovo je sigurno kako ćemo dobiti borbu večeri ili izvedbu večeri. Ovog puta borba automatski kandidira za borbu godine. Tko je gledao samo nekoliko borbi ovog dvojca, jasno mu je zašto je to tako. "Kill or be killed" svojevrsna je stilska smjernica obojice.

Na programu priredbe nalazi se po šest borbi glavnog i uvodnog programa, a sunaslovni okršaj odvit će se u poluteškoj kategoriji. Glover Teixeira (29-7, 12-5 UFC) namjerava nastaviti svoj "labuđi pjev" protiv Nikite Krylova (25-6, 7-4 UFC). Veliki Brazilac bivši je izazivač uvijek poznat po beskompromisnim nastupima, no sad se nalazi u kasnijem razdoblju karijere gdje se krenuo boriti drugačije. Kako on sam kaže, pametnije. Njegov niz od dvije pobjede pokušat će prekinuti Nikita Krylov. Ukrajinac u svojih 31 borbi još uvijek nije upoznao sudačku odluku, a vjeruje kako će tako biti i nakon ovog nastupa. Prošle se godine vratio u UFC porazom od Jana Blachowicza, no nakon toga je upisao pobjedu nad Ovinceom St. Preuxom.

Nakon četiri godine borbama se vraća strašni nokauter Todd Duffee (9-3, 3-2 UFC) kojem će se suprotstaviti sparing partner Stipe Miočića, Jeff Hughes (10-2, 1-1 UFC). Novi UFC nastup upisat će i bivši SBC prvak, po mnogima najatraktivniji borac svijeta, Michel Pereira (23-9, 1-0 UFC). Popularni "Demolidor" borit će se protiv Tristana Connellyja (13-6), zamjenskog borca koji je uskočio na program prije dva dana. Kao da ovo nije dovoljno atraktivnih imena, tu se našao i autor jednog od najpoznatijih nokauta u MMA povijesti, Uriah Hall (14-9, 7-7 UFC). Ovaj borac srednje kategorije sučelit će se s Antoniom Carlosom Juniorom (10-3, 7-3 UFC). Glavni program otvorit će borba Latvijca koji već dugo godina živi u Kanadi, Mishe Cirkunova (14-5, 5-3 UFC). On će se u duelu poluteške kategorije susresti s jednim od najvećih talenata u cijelom UFC-u, Jimmyjem Cruteom (10-0, 2-0 UFC).

Uvodni program predvodi borba teške kategorije između Marcina Tybure i Augusta Sakaia, pred domaćom publikom predstavit će se veliki talent iz Kanade, Cole Smith, a tu su još neka vrlo zanimljiva imena poput Brada Katone, Chasa Skellyja ili Louisa Smolke. Zanimljivo i gledajući na eventu u posljednje vrijeme vrlo neobično je to što na programu nema niti jedne ženske borbe.

Uvodni program započinje u subotu oko 23 sata, dok bi glavni program ove priredbe trebao krenuti u 2 sata iza ponoći.

UFC Fight Night 158

Glavni program
Laka kategorijaDonald Cerronevs.Justin Gaethje
Poluteška kategorija Glover Teixeiravs.Nikita Krylov
Teška kategorijaTodd Duffeevs.Jeff Hughes
Velter kategorijaMichel Pereiravs.Tristan Connelly
MiddleweightUriah Hallvs.Antônio Carlos Júnior
Poluteška kategorija Misha Cirkunovvs.Jimmy Crute
Uvodni program
Teška kategorija Marcin Tyburavs.Augusto Sakai
Bantam kategorija Cole Smithvs.Miles Johns
Bantam kategorija Brad Katonavs.Hunter Azure
Perolaka kategorija Chas Skellyvs.Jordan Griffin
Bantam kategorija Louis Smolkavs.Ryan McDonald
Laka kategorija Kyle Prepolecvs.Austin Hubbard
Linker
24. travanj 2024 15:00